Stephanie fra 'Årgang 0': Skolen blev mit fristed

I det nye ‘Årgang 0’ program kommer vi helt tæt på Stephanie, som åbner op for sin egen oplevelse af sin barndom.

Af Rikke Lynge - 9. januar 2020 kl. 15:00

Seere af ‘Årgang 0’ har fulgt Stephanie og hendes familie i 18 år. Nu ser hun selv tilbage på sit eget liv og fortæller historien, som hun har oplevet det.
Stephanie fra Slagelse erindrer en barndom med meget unge forældre, som hurtigt bliver problematisk, da hendes forældre tidligt går fra hinanden. Stephanie står ofte med valget mellem far og mor, og det er svært for et lille barn, da hun ikke vil skuffe hverken den ene eller den anden.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne tager kampen op: Et skridt tættere på målet
Stephanie ser tilbage på en opvækst med mange omvæltninger og flytninger, og for hende bliver skolen et frirum, der tilbyder den orden, tryghed og stabile relationer, som hun savner derhjemme. Stephanie kan ikke holde tårerne tilbage med tanken om særligt et mareridt, der stadig fylder i hendes hoved den dag i dag.
Stephanie lærer tidligt at påtage sig et ansvar ikke bare for sine forældre, men også for sine mange søskende. Det kommer til at præge hende dybt.
– Jeg stadig er en beskyttende storesøster, det vil jeg altid være, jeg er den ældste, fortæller Stephanie til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om ‘Årgang 0’
Med alderen lærer Stephanie at sige fra og sætte grænser og tænke mere på sine egne behov, hvilket også har gjort hende til en mønsterbryder.
Kom helt tæt på Stephanie i første programserie af ‘Årgang 0’-børnenes egen fortælling i aften kl. 20.00 på Tv2 og TV2 Play.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-søskende i nyt program
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne rystet efter voldsom oplevelse