Steroiderne reddede 'Hård udenpå'-fyrs liv: Nu dropper han dem

Det er kun få uger siden, at hans muskuløse krop reddede hans liv i et trafikuheld. Nu kan steroiderne dog få store konsekvenser.

Af Jonas Sand - 8. februar 2018 kl. 11:13

29-årige Simon Iversen dukkede tidligere i år op på skærmen i DR3-serien ‘Hård udenpå’. Her fortalte han ærligt om sit brug af blandt andet steroider i kampen for at få den perfekte krop, og da han for nylig var i et alvorligt trafikuheld, var det netop den muskuløse krop, der reddede hans liv.
Men de fem år med steroider begynder også at sætte spor andre steder på Simons krop end bare det ydre. Og han får sig noget af en overraskelse, da han lader sig undersøge af Finn Gustafsson, der er hjertelæge på Rigshospitalet. Det sker i Station 2-programmet ‘Ulovlig vej til skønhed’, som sendes torsdag klokken 20.50 på TV 2.
LÆS OGSÅ: Dansk realitybabe er blevet skilt: Jeg har haft det rigtig skidt
LÆS OGSÅ:  Realitydeltager i retten: Tiltalt for at tæve datteren i årevis
Og beskeden fra lægen var klar. Simons blodtryk var en smule for højt, og hjertevæggene et par millimeter for tykke. Ifølge hjertelægen må de være 11 millimeter, men Simon Iversens er 12-13 millimeter tykke.
– Det er nok et tegn på, at dit hjerte ikke rigtigt kan lide den behandling, det får. For ligesom dine andre muskler, så bliver hjertemusklen også noget tykkere af det her, siger Finn Gustafsson og forklarer, at det kan udvikle sig til nedsat hjertefunktion.
– Det vigtigste, du kan gøre, er selvfølgelig at holde op nu, fortsætter han ifølge TV 2.
LÆS OGSÅ: Linse flytter til Spanien: Dét betyder det for ‘Familien fra Bryggen’
LÆS OGSÅ: HER ER PRISEN: Dét koster det at bo hos Linse
Stof til eftertanke
Undersøgelsen gav i den grad stof til eftertanke hos Simon, der var sikker på, at hans hjerte havde det godt. Han har nemlig altid levet sundt og dyrket meget motion.
– Da jeg fik meldingen, var jeg klar over, at det var noget lort. Det er jo farligt for hjertet, så jeg tænkte, at jeg måtte gøre noget ved det, siger Simon Iversen ifølge TV 2.
Han har gjort den kur færdig, han var i gang med, da han besøgte Rigshospitalet. Men siden da, har han ikke taget steroider, og i den næste tid holder han pause for at se, om det påvirker hjertet.
– Jeg stopper helt i tre måneder, og så får jeg tjekket, om hjertevæggene er blevet tyndere igen. Alt efter hvad den nye undersøgelse viser, vil jeg overveje, om jeg skal stoppe helt, eller om jeg kan bruge nogle præparater, som ikke har så kraftige bivirkninger, som dem jeg har brugt indtil nu, siger han.
Du kan se hele programmet ‘Ulovlig vej til skønhed’ i aften klokken 20:50 på TV 2.
LÆS OGSÅ: ‘Hård udenpå’-Simon åbner op: Min mor er ked af det
LÆS OGSÅ: Simona efter voldsomme overgreb: Derfor åbner jeg op på tv