Sparket ud af ‘Hjem til gården’ gav sparket tilbage til livet

Stig på 65 år måtte sande, at han ikke var stærk nok i teknik, da han kom op imod en møbelsnedker, og hans dage blev derfor talte i ‘Hjem til gården’.

Af Rikke Lynge - 21. marts 2021 kl. 20:57

I aftenens afsnit af ‘Hjem til gården’ er alderspræsidenten Stig på 65 i duel for anden gang i træk. Denne gang er han oppe imod taktikeren Mikkel på 25 år, der ikke var til at slå i en duel i teknik. Derfor måtte Stig forlade programmet.

– Det er jo spilles regler, og en skal jo ud, forklarer Stig til HER&NU.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne indlagt

Selvom Stig er ærgerlig over at skulle hjem, så har han fået det ud af programmet, som han kom efter. Stigs mand, Peter, fik konstateret kræft i sommeren 2019, og seks måneder efter gik han bort. Efter Peters død har Stig haft svært ved at komme videre med sit eget liv.

– Seks måneder efter Peter døde, så meldte jeg mig til programmet. Jeg var i en boble, og jeg kunne ingenting. Jeg kunne ikke komme videre – jeg murede mig inde. Så så jeg, at de søgte nogle til ‘Hjem til gården’, og så skrev jeg en ansøgning, men den slettede jeg, og det var typisk mig – jeg ville gerne, men når det kom til stykket, så kunne jeg ikke. Dagen efter skrev jeg den igen og skyndte mig at trykke send, forklarer Stig.

De 14 nye beboere på gården sammen med vært Lene Beier og mentor og dommer Philip Dam Hansen i ‘Hjem til gården’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

LÆS OGSÅ: Puk Elgård stopper

Stig fik det spark, som han havde brug for.

– Da jeg kom hjem efter optagelserne, satte jeg mit hus til salg. Det havde jeg tænkt på at gøre, fordi jeg egentlig gerne ville flytte til København over til mine to voksne børn og fire børnebørn, men jeg kunne ikke få taget mig sammen til det. Men nu skulle det være, og huset blev hurtigt solgt, fortæller Stig, der 1. april flytter fra sit hus i Brabrand ved Aarhus, hvor han har boet med Peter i 30 år, til en lejlighed i Vanløse.

– Det bliver min nye start, og jeg glæder mig til at skulle udforske København, og jeg glæder mig specielt til at skulle være mere sammen med de her små purke fra 3-11 år. Jeg fik sparket, det må jeg sige, fortæller Stig glad.

LÆS OGSÅ: TV 2-vært forsøgt voldtaget

Faldt for Mikkels taktik

Stig valgte teknik, da han skulle i duel mod Mikkel. Han faldt for Mikkels snedige plan om, at Stig ikke skulle vælge viden.

– Mikkel gik jo ind i en taktik, hvor jeg faldt i. Han fortalte jo alle, at han havde læst rigtig meget i bondebogen, og at han kunne alt, der stod der. Jeg havde ikke i den periode haft tid til at kigge i bogen, fordi jeg var ude og lave hegn til grisene, så tænkte jeg, at det nok er for farligt at vælge viden, når han nu kan den så meget. Så jeg valgte teknik, og efter jeg havde valgt det, så finder jeg ud af, at Mikkel er møbelsnedker, og så tænker jeg “shit, det var et dårligt valg”, griner Stig i dag.

Mikkel fra ‘Hjem til gården’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

LÆS OGSÅ: Signe brugte seks år på fertilitetsbehandlinger: Det kan sagtens blive et godt liv alligevel

Deltagerne skal vælge, hvad de vil i duel inden for, før de går ud i hytten, hvor de overnatter inden dysten.

– Når man kommer ud i den her hytte, så er man kun de to, og så kommer man pludselig meget mere ind på hinanden. Vi havde en god snak og fik fortalt meget om hinanden, og der fik jeg at vide, at han er møbelsnedker. Men der var ikke noget at gøre, valget var taget, forklarer Stig, der trods alt er stolt af sin præstation.

– Jeg fulgte heldigvis godt med, og det blev en tæt kamp, selvom han var prof på det område. Jeg manglede to brædder, da han ringede med klokken, afslutter Stig.

LÆS OGSÅ: Tobias afslører: Derfor fik jeg ikke venner i ‘Bagedysten’