Sofie og Joakim byder Danmark op: Vild med fællesdans

Sofie Østergaard og Joakim Ingversen byder Danmark op til dans i ‘Fællesdans’ på DR1.

Af Nikolaj Vraa - 6. juni 2021 kl. 14:58

Som et led af ‘Bevægelsens år’ opfordrer Sofie Østergaard, 39, og Joakim Ingversen, 33, alle til at finde danseskoene frem.

Satsningen ‘Sammen i bevægelser’ er et samarbejde mellem DR, Dansk Skoleidræt, ​Dansk Firmaidrætsforbund, DIF og DGI, og nu inviteres danskerne med til ‘Fællesdans’ på DR1 lørdag den 12. juni. Men allerede denne og næste torsdag klokken 20.30 vil Sofie og Joakim i to optaktsprogrammer kridte danseskoene og sammen lære koreografien til fællesdansen, som hele Danmark kan danse sammen i finaleshowet.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! Dennis Knudsen er blevet far for anden gang

Joakim Ingversen vandt i 2012 ‘Vild med dans’, mens Sofie Østergaard i 2007 løb med sejren i ‘Scenen er din’ (Foto: Agnete Schlichtkrull)

I programmerne møder man passionerede dansere med forskellige baggrunde og bliver blandt andet introduceret til nogle af filmhistoriens mest ikoniske danse, historien om breakdancens rejse fra Harlem til Amager og nogle af nutidens dansefænomener.

Desuden er der underholdning med standarddansere, discodansere, tangodansere, dancehalldansere, flamencodansere og mange flere.

LÆS OGSÅ: Linse og Geggo forsonet efter uvenskab

Finalen i dans sendes fra seks steder i Danmark, hvor flere værter står klar; Jannik Schow i Slagelse, Anna Lin i Svendborg, Ulla Essendrop i Aalborg, Kathrine Abrahamsen i Herning, Silja Okking i Hillerød og altså Sofie Østergaard og Joakim Ingversen i DR Byen i København.

I app’en DR Dans kan man registrere sine dansebevægelser og dermed være med i konkurrencen 12. juni om, hvilken landsdel, der danser mest.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne afslører graviditet

LÆS OGSÅ: Åbner op om døden: Mindede mig om Mopper