Sofie Linde til sine følgere: Skriv ikke til mig om min krop og vægt

‘X Factor’-værtens vægt har været svingene, men det er ikke noget, som hun selv fokuserer på.

Af Rikke Lynge - 1. maj 2020 kl. 09:00

‘X Factor’-værten Sofie Linde har tæt på 550.000 følgere på Instagram, der nyder at følge med i hendes liv med manden Joakim Ingversen og datteren Trine. Flere af følgerne har bemærket, at der er blevet mindre af den storsmilende vært på det seneste, men de udmeldinger bryder Sofie sig ikke om at få.
– Jeg har det seneste stykke tid fået utrolig mange spørgsmål vedrørende min krop og min vægt. Stort set alle er positive; “Hvor er det flot, at du har tabt dig”, “Hvor er du blevet smuk, efter du har tabt dig, hvordan har du gjort det?”, “Endelig kan man se din krop. Godt gået”. Jeg ved godt, at alle beskeder og kommentarer er serveret og sendt afsted med gode hensigter og i kærlig mening. Alligevel bliver jeg lidt trist, når jeg læser dem, skriver Sofie i et opslag på Instagram.
LÆS OGSÅ: ADVARSEL! Blodige billeder: Rikke Gøransson på akutmodtagelsen
Det, der gør Sofie trist, er, at vi stadig i 2020 fokuserer på kroppen, og hvor det er et kropsideal at være slank. Sofie mener ikke, at vi skal kommentere på hinandens kroppe og vægt.
– Min krop, som nu har fulgt mig i 30 år, har som voksen vejet både 50 kg. og over 100 kg. Min vægt afhænger af, hvor jeg er i mit liv, og hvilken livsfase jeg befinder mig i. Mit forhold til min krop har svinget meget gennem årerne, men her de seneste år har jeg lært at holde af den. Præcis som den er og med den yoyo-vægt, der følger med den, skriver Sofie fortsat.
LÆS OGSÅ: ‘MasterChef’-vinderen har store planer: Nu må han godt fri

Et ønske for unge mennesker

Sofie Linde henvender sig til alle mennesker i sit opslag, men hun har særligt et ønske for verdens unge mennesker.
– Hvor ville jeg dog ønske for alle unge mennesker, at de kunne vokse op uden konstant at tage stilling til, hvordan deres egen – og andres kroppe ser ud. Og uden illusionen om, at det er flottest at være tynd. En krop skal selvfølgelig være sund, men det skal hovedet også, siger Sofie, der har en en opfordring til alle.
LÆS OGSÅ: TikTok hitter: Se de kendte på det populære ungdomsmedie
– Jeg drømmer sådan om, at vi sammen arbejder henimod, at det er en ikke-ting, hvordan vores – og andres kroppe tager sig ud. Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort, for det ligger så dybt forankret i os. Men lad os prøve. Lad os fokusere på mennesket, tøjet, omgivelserne og ikke kroppen. “Hvor er det en flot prikket kjole, du har købt dig. Sådan en gad jeg godt have.”, “Hvor er du altså pæn”, “Du ser så godt ud i den kjole”. Det er små detaljer, men jeg tror på, at hvis vi tager vægten og kroppen ud af ligningen, når vi kommenterer hinanden, så vil det gøre en stor forskel på, hvordan vi ser på os selv.
Næsten 4.000 kommenterer og 105.000 likes er det blevet til i skrivende stund, hvor Sofie hyldes for sine vise ord af meget enige følgere.
LÆS OGSÅ: Undrer du dig også? Mystik om Geggos graviditet

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Kære venner ♥️ Jeg har det seneste stykke tid fået utrolig mange spørgsmål vedr. min krop og min vægt. Stort set alle er positive; “Hvor er det flot, at du har tabt dig”, “Hvor er du blevet smuk efter du har tabt dig, hvordan har du gjort det?”, “Endelig kan man se din krop. Godt gået”. Jeg ved godt, at alle beskeder og kommentarer er serveret – og sendt afsted med gode hensigter og i kærlig mening. Alligevel bliver jeg lidt trist, når jeg læser dem. For er vi virkelig stadig der? Dér hvor vi stadig synes at det flot og flottest hvis man har tabt sig? Og dér hvor vi kommenterer på hinandens kroppe og vægt? Min krop, som nu har fulgt mig i 30 år, har som voksen vejet både 50 kg. og over 100 kg. Min vægt afhænger af hvor jeg er i mit liv og hvilken livsfase, jeg befinder mig i. Mit forhold til min krop har svinget meget gennem årerne, men her de seneste år har jeg lært at holde af den. Præcis som den er, og med den yoyo-vægt der følger med den. Og hold nu op, hvor har det været dejligt? Hvor ville jeg dog ønske for alle unge mennesker, at de kunne vokse op uden konstant at tage stilling til, hvordan deres egen – og andres kroppe ser ud. Og uden illusionen om, at det er ‘flottest’ at være tynd. En krop skal selvfølgelig være sund, men det skal hovedet også. Jeg drømmer sådan om, at vi sammen arbejder henimod, at det er en ‘ikke-ting’ hvordan vores – og andres kroppe tager sig ud. Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort. For det ligger så dybt forankret i os. Men lad os prøve. Lad os fokusere på mennesket, tøjet, omgivelserne og ikke kroppen. “Hvor er det en flot prikket kjole du har købt dig. Sådan en gad jeg godt have.”, “Hvor er du altså pæn”, “Du ser så godt ud i den kjole”. Det er små detaljer – men jeg tror på, at hvis vi tager vægten og kroppen ud af ligningen, når vi kommenterer hinanden, så vil det gøre en stor forskel på, hvordan vi ser på os selv❣️Lov mig at huske, at det ‘flotteste’ er at gå med rank ryg, tale pænt til andre og sig selv og gøre det så godt man kan i alle livet’s hensigter❣️That’s all ? Kys S. ♥️

Et opslag delt af S O F I E L I N D E (@sofielinde1) den