Sofie Linde kopierede Dronningen: Vi måtte gøre noget - Her & Nu

Sofie Linde kopierede Dronningen: Vi måtte gøre noget

Ved finalen lørdag aften sprang ‘X Factor’-værten ud i en kopi af den ikoniske kjole, som Majestæten bar ved sit sølvbryllup den 10. juni 1992.

Af Kenth G. Madsen og Rikke Lynge - 25. maj 2020 kl. 14:54

For mange står dronning Margrethes sølvbryllupskjole som en af de mest eventyrlige og romantiske kjoler, majestæten nogensinde har båret. Og ved ‘X Factor’-finalen lørdag aften sprang Sofie Linde ud i en tro kopi af den ikoniske kjole, der til lejligheden var fremstillet af Morten Ussing.
– Finalen var en hyldest til Dronningen, fordi finalen oprindeligt var planlagt til at ligge dagen efter hendes 80-års fødselsdag. Og det er bestem også en af mine yndlingskjoler, afslørede Sofie Linde overfor Realityportalen før finalebraget lørdag.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Foto: Anthon Unger og Jørgen Jessen/ Ritzau Scanpix


LÆS OGSÅ: Alma Agger vinder ‘X Factor 2020’: Jeg var sindssyg nervøs
– Vi blev nødt til at finde på noget, så jeg fortalte designeren Morten Ussing og stylisten Jon Elster, hvad jeg havde i tankerne i forhold til finalerne. De kender mig så godt, og de ved præcis, hvad de skal gøre – og tone mine ønsker ned, så alle kan holde ud af se på det, fortalte Sofie Linde iført den kongelige kjole efter afgørelsen lørdag aften.
LÆS OGSÅ: Kæresten overrasket over Almas talent: Hun vil ikke synge for mig
Dronning Margrethe så ganske og aldeles forrygende ud, da hun ankom til sin og prins Henriks sølvbryllupsfest på Fredensborg Slot den 10. juni 1992. Dronningen havde selv været med til at tegne gallakjolen sammen med tøjdesigneren Jørgen Bender. Den var skabt af hele 60 meter tyl, og udover kjolen var strøet små, glitrende stjerner lavet af sølvlametta og et overdådigt skørt var underforet med lilla, dybblå og sort tyl.
LÆS OGSÅ: Sigmund dater ny mand: Han er fantastisk