Sofie Linde bekymret: Det er uhyggeligt og ubehageligt

‘X Factor’-værtinden er bange for, hvad det kan føre til, når prisen for at stille sig frem kan være så hård, som hun selv har mærket.

Af Caroline Grønne Wigdal - 10. januar 2022 kl. 20:55

32-årige Sofie Linde er kendt fra ‘X Factor’, men hun gjorde sig i den grad også bemærket på scenen i  2019 til Zulu Comedy Galla, hvor hun fortalte historien om den store “tv-kanon”, der fik MeToo-bølgen til at rulle.

Artiklen fortsættes under videoen med dommerne, der præsenteres for ændringerne i den nye sæson ‘X Factor’… 

Siden har hun flere gange åbnet op om, at det bestemt ikke var gratis at stille sig op på den måde og fortælle en personlig historie. Dengang anede ‘X Factor’-værtinden ikke, hvad hun kastede sig ud i, og derfor krævede det ikke det store mod fra hendes side.

LÆS OGSÅ: Kendispar skal være forældre: Afslører kønnet

– I virkeligheden var jeg jo lidt forskånet for, at det var noget, jeg var bevidst omkring, fordi jeg jo ikke anede, at jeg gjorde noget, der var kontroversielt, siger Sofie Linde til HER&NU under et pressemøde for ‘X Factor’.

Siden har opmærksomheden på godt og ondt været massiv.

– Jeg synes da ikke, det er særlig rart at få negative kommentarer eller blive svinet til eller få dødstrusler. Jeg synes, det er uhyggeligt og ubehageligt og ærgerligt. Og det er skadeligt for debatten og demokratiet i det hele taget, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Kendispar er blevet gift: Vi tog røven på alle

Det bekymrer Sofie Linde, at prisen for at stille sig frem og fortælle om for eksempel sexisme, som hun har gjort, er så hård.

– Jeg kunne godt være bange for, at man mister rigtig meget talent i offentligheden, fordi det slet og ret bliver for hårdt for offentligheden og har for store omkostninger. Men hvordan man kommer det til livs, det har jeg ingen idé om. Og jeg er uhyggeligt nok blevet vant til det og har lært at skærme mig fra det. Jeg har en ret solid rygsøjle i forhold til det. Der er meget få mennesker, hvis mening i virkeligheden betyder noget for mig.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Hjemme hos Micki Cheng

Når hun i år er vært på ‘X Factor’ sæson 15, er det sjette gang hun indtager den rolle i underholdningsprogrammet, og med det er hun den vært, der har flest sæsoner på sit CV.

Sofie Linde er gift med Joakim Linde Ingversen, og sammen har de Trine fra 2018 og Søs, der kom til verden i februar 2021.

‘X Factor’ fik premiere den 1. januar på TV 2, og på fredag går det løs med den tredje audition i rækken.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut

Læs mere om