Sofie Lassen-Kahlke: Jeg blev misundelig på min datter

For to år siden blev Sofie Lassen-Kahlke slået ud af kurs. Hun sad i svømmehallen, så på sin datter, og pludselig følte hun sig som alt andet end voksen.

Af Lotte Knudsen - 12. januar 2022 kl. 9:02

Det er 20 år siden, at hun red på en bølge af succeser med de fem ‘Anja og Viktor’-film, men nogle gange ville Sofie Lassen-Kahlke ønske, at hun kan skrue tiden tilbage til dengang. Dengang hvor livet lå foran hende, og hvor der ikke var nogle særlige forventninger til hende.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter operation: Frygter, det er kræft

I dag er hun 42 år, mor til tre og selvom hun er lykkelig for sine børn, blev hun for få år siden slået ud af kurs.

– For to år siden blev jeg mor for tredje gang, og det startede et mylder af tanker i mig: Hvad er lykken? Hvem vil jeg selv være? Hvad er det egentligt for et liv, jeg vil leve? Der var alle de her eksistentielle spørgsmål, der bare begyndte at hvirvle rundt i mit hoved, forklarer skuespilleren i ‘Hendes Verden’ i denne uge.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Derfor blev populært program aflyst

Tankerne ramte hende for alvor en dag, da hun sad i svømmehallen i en stor kunstig leopardpels, og så på sin datter svømme.

– Min mor havde siddet præcis der i den hal og set på mig, da jeg var på min datters alder. Men jeg følte mig overhovedet ikke voksen. Jeg følte mig som et stort forvirret rod. Og det slog mig ud. Jeg blev misundelig på min datter og længtes efter min egen barndom. Sofaen i stuen, Anne Linnet-sangene fra højtaleren, sorgløsheden. Og så begyndte jeg at græde. Lige der i hallen. Store, tunge tårer,” indrømmer hun i interviewet og fortsætter:

– Da jeg kom hjem, besluttede jeg mig for at skrive, fordi jeg havde brug for det, men også fordi jeg havde en meget klar fornemmelse af, at det, jeg mærkede, var noget, andre også mærkede. Jeg tror, det er et vilkår ved livet. De fleste af os rammes bare af tvivl, af spørgsmål og af forvirring. Og jeg tror, at vi har godt af at tale med hinanden om det og få lov til at se gennem sprækkerne i hinandens liv og ind på alt det uperfekte, som vi selvfølgelig rummer, men som vi har super-svært ved at vise frem, siger hun.

LÆS OGSÅ: Kendispar er blevet gift: Vi tog røven på alle

Efterfølgende skrev hun bogen bogen ‘Ramt – 39 historier om at blive 40’.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde åbner op: Joakim og jeg er meget forskellige

Læs resten af interviewet med Sofie Lassen-Kahlke i denne uges Hendes Verden, hvor hun dykker ned i livet i 40’erne og fortæller mere om sit familieliv.