Søs Egelind om rollen i 'Rita': Vi er to tosser - Her & Nu

Søs Egelind om rollen i ‘Rita’: Vi er to tosser

Uanset hvilken rolle, Søs Egelind spiller, vil der altid være noget af hende selv at finde i karakteren.

Af Katrina Rosendal - 11. juli 2020 kl. 09:58

Seerne elsker TV2-serien ‘Rita’, der netop nu løber over skærmen med sin femte og sidste sæson. Den fasttømrede skuespillergruppe, med Mille Dinesen i spidsen som Rita, har i denne afsluttende sæson budt en ny pige velkommen i klassen. På rollelisten er nemlig kommet Søs Egelind.

– Jeg kan kun sige, at det har været en udsøgt fornøjelse. Jeg blev tilbudt rollen og gik i krig med at dykke endnu mere ned i serien. Jeg kunne konstatere, at den er super velskrevet, velspillet og humoristisk. Replikkerne er fantastiske, forklarer den 61-årige garvede skuespillerinde.

LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrup vil ikke have børn: Stop med at spørge mig

Selvom hun har været i branchen i mange år, siger Søs sig ikke fri for sommerfugle i maven.

– Jeg tror, at hvis man mister den der tvivl, som også kan give fysiske reaktioner, så er man gået i stå. Man skal kunne mærke sig selv og mærke den der nerve. Hvis ikke man gør det, tror jeg, at man er stagneret et sted, og det håber jeg i hvert fald aldrig, at jeg kommer til at opleve, lyder det eftertænksomt fra Søs.

LÆS OGSÅ: Irina Olsen: Jeg har stadig svært ved at finde balancen

Kan se sig selv i karakteren

I den humoristiske serie spiller hun rollen som den direkte, selvstændige og grænseoverskridende kvinde Gerd, der viser sig på sin egen sære måde at komme godt ud af det med Rita.

– Jeg tror, at uanset om jeg spiller en gammel mand, der godt kan lide fugle eller noget helt andet, så vil der være noget af mig selv i karakteren. Og selvfølgelig gælder det også med Gerd. Vi har samme alder, og vi er begge to tosser på den gode måde, slår Søs fast.

– Jeg følte mig meget vel modtaget, og det var en stor fornøjelse at spille sammen med Mille, lyder det fra Søs Egelind (Foto: Per Arnesen/TV2)

‘Rita’ havde premiere i sidste uge og kan ses hver mandag kl. 20 på TV2.

LÆS OGSÅ: WOW! ‘Vild med dans’-vært og kæresten køber villa til 31,5 millioner

LÆS OGSÅ: Amalie flyver til Spanien: Chokeret over lufthavnsforhold

Læs mere om