Søren Pape og hans hund: Ligesom grisehandler Larsen

Søren Pape har altid haft en stor kærlighed til det firbenede væsen.

Af Helle Bill Madsen - 9. oktober 2021 kl. 15:55

Den konservative leder Søren Pape Poulsen er et kendt ansigt i Viborg, når han går på gaden med sin otte måneder gamle uldbamse, Maggie.

– Hun er jo en hyldest til mit store konservative idol, den britiske premierminister Margaret Thatcher, og derfor hed min første hund også Maggie. Det er jo ligesom grisehandler Larsen i ‘Matador’, der er ingen grund til at ændre navnet, siger Søren Pape, 49, og griner.

LÆS OGSÅ: Video får folk til at gå amok: ‘Vild med dans’-babe lagt for had

Søren er vokset op med lidt større hunde, men han var ikke i tvivl, da han valgte en bichon havanaise.

– Jeg bor i lejlighed både her i Viborg og i København.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Hun skulle med på kontoret, og mine forældre skulle kunne passe hende. Så hun skulle ikke have store motionskrav og være nem at håndtere, siger politikeren, som dog også må give dyrlægen ret i at ”bichon havanaise er utroligt gode til at opdrage deres ejer”.

LÆS OGSÅ: Her er Geggos nye tv-program

– Jeg havde planlagt, at hun kun skulle have hundefoder. Og der skal jeg være kold nok til at sige ”hun spiser, når hun er sulten”, men så får hun altså en halv frikadelle i hundefoderet. Jeg har jo også været vant til, at alle de andre hunde, vi har haft ude på landet, de har spist kød, kartofler og sovs som familien med stort velbehag, og de er blevet gamle alle sammen.

LÆS OGSÅ: Landmand Emil afslører: Brød aftale med produktionen

Livslang kærlighed

Søren voksede op ude på landet i Bjerringbro, og der fik han grundlagt en livslang kærlighed til hunde.

– Da min forældre fik mig (Søren blev som tre måneder gammel adopteret af Ruth og Svend Poulsen i Bjerringbro, red.) og lagde mig ud at sove allerførste gang i barnevognen, gik Bamse hen og lagde sig under barnevognen. Mens jeg var barn, så veg han ikke fra min side, fortæller Søren om sin første hund.

LÆS OGSÅ: Video får folk til at gå amok: ‘Vild med dans’-babe lagt for had

– Bamse blev gammel, og mens han stadig var der, fik vi Pyt, også en fantastisk godmodig hund. Som 12-årig fiskede jeg nede ved Gudenåen, ved Kongensbro, hvor en dame, som havde et hundepensionat, luftede sine hunde. Hun havde fået en hund tilbage fra nogle ældre mennesker, som ikke kunne passe den. Når den tissede på gulvet, sagde de bare ”pyt”, og så kom hunden til at hedde Pyt. Hende tog vi til os, og hun var sammen med Bamse, da Bamse døde, siger han.

I nogle år havde Søren Pape ikke selv hund, men har siden fået det. Og det er hans forældre en stor del af, da han ofte har travlt med sit politiske arbejde.

LÆS OGSÅ: CHOK: Ung mor forlader mand kort efter bryllup

– Jeg elsker jo hunde, for det er et kæledyr, som engagerer sig i familien. Den er glad, når du kommer hjem, og den er der altid for dig. Min mor var jo helt opløst, da vi skulle sige farvel til den første Maggie. Mine forældre skulle ikke have hund igen, da var de blevet for gamle, men de elsker at passe hende her.