Skuespilleren bag hr. Weyse: Overskægget er frygteligt

Skuespilleren er især træt af én ting ved sin populære karakter.

Af Lise Benzon - 18. marts 2018 kl. 11:55

Gennem de seneste fem år har den selvglade, fjollede og dameglade hr. Weyse vundet seernes hjerter i ‘Badehotellet’ på TV 2. Men bag den markante rolle gemmer sig en skuespiller, som er mere nede på jorden – 42-årige Jens Jacob Tychsen, som især kan blive træt af én ting ved sin populære karakter:
– Det dér overskæg er frygteligt! Vi optager jo fra juni til november, og når det først er barberet, kan jeg ikke fjerne det, for det er simpelthen umuligt at ramme helt igen. Det er især forfærdeligt, når vi midt i optagelserne har en måneds ferie, for så går jeg jo rundt med det og ligner hr. Weyse, siger Jens Jacob Tychsen med et grin og tilføjer, at han dog har lært, at han kan gemme det lidt i skægstubbe – hvis de blot ikke bliver for markante, så omridset af overskægget forsvinder.
Selvom han personligt holder meget af hr. Weyse, kan det være hårdt ikke at kunne lægge ham helt fra sig i ferien.
– Det dér overskæg er jo med til, at mange flere genkender mig. Som skuespiller er det lidt som om, at jeg går rundt med maske på privat, siger Tychsen.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerner krydser fingre: Vi håber, at serien fortsætter

I solarium hver anden dag

En anden ting, der hører med til rollen på ‘Badehotellet’, er, at sommerkuløren skal være i top. Og det kræver arbejde i den lunefulde, danske sommer.
– Det er et langt større helvede, end at jeg skal bruge tid i sminkerummet. I første sæson fandt vi ud af, at selvbruner ikke kan gøre det, for jeg bliver orange. Så helt politisk ukorrekt må jeg faktisk i grillen. Jeg går i solarium hver anden eller tredje dag, mens vi optager. Det føles så mærkeligt at gå ind sådan et sted, når man i forvejen er helt brun og så med det dér underlige skæg.
I skrivende stund tyder meget på, at ‘Badehotellet’ har holdt åbent for sidste gang, og på trods af overskæg og solariebesøg har Jens Jacob Tychsen været glad for sin rolle.
– Det har været fantastisk at lave serien og opleve, at seerne har holdt af den, selvom anmelderne svinede os til. Vi har holdt fast i at lave den serie, vi elskede at lave, og det har givet et fantastisk sammenhold, siger han.
Se sidste afsnit af ‘Badehotellet’ på mandag klokken 20.00 på TV 2.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne husker tilbage: Jeg brød den sociale arv
GALLERI: Mascha Vangs vilde forvandling
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne bliver i Danmark: Derfor gider jeg ikke udlandet