Skal Noah snart være far igen? Konen er skruk

‘X Factor’-vinderen fra 2011 afslører, at der er flere børn i vente efter kønsskifteoperationen fra den kendte sanger Sarah til mand.

Af Kenth G. Madsen - 26. oktober 2020 kl. 15:09

Sidste år blev den kønsskiftede Noah Skaalum Jørgensen og fruen Sika forældre for første gang til sønnen Elion ved hjælp af kunstig befrugtning. Ti måneder efter den store livsbegivenhed afslører ‘X Factor’-vinderen fra 2011, at konen er skruk igen.

– Min kone planlægger at få et helt fodboldhold, mens jeg tager det lidt mere stille og roligt, sagde 25-årige Noah med et smil til HER&NU under Rainbow Awards-uddelingen i Cirkusbygningen, København.

LÆS OGSÅ: Noah Skaalum viser vanvittigt resultat: Fra kvinde til mand

– Et barn er rigeligt lige nu, men jeg tænker, der kommer flere. Det skal jo lige times, fastslog han, der stadig er i gang med at vænne sig til den nye rolle som forælder.

Foto: Michael Stub

LÆS OGSÅ: ‘Landmand søger kærlighed’-par er blevet gift

– Det er dejligt. Vi har de samme udfordringer som alle andre, fortalte Noah, der i december sidste år også fik fjernet bryster. Hormonbehandlinger har givet ham en dybere stemme, skæg og generelt mere hår på kroppen. Han har desuden fået skiftet cpr-nummeret ud med et for herrer.

Sejren i ‘X Factor’ betød, at han – der dengang optrådte som Sarah – i højere grad fik adgang til medierne.

– Som transperson er det pissefedt at være talerør for en gruppe af mennesker, der ikke taler så
meget, sagde han.

LÆS OGSÅ: Silas åbner op om sidste års medvirken i ‘Vild med dans’: Jeg modtog dødstrusler

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Hvorfor deler jeg min rejse? Hvorfor deler jeg alt om mit liv? Det gør jeg fordi at vi ikke er oplyste nok – jeg har mødt så mange mennesker i mit liv som intet aner (og hvor skulle de også vide det fra?) om transkønnede. Vi er for få mennesker som er transkønnede til at lyset bliver ført over på os – og hvorfor skulle det dog også det tænker du nok? Det skal det fordi at vi ikke har de samme muligheder og rettigheder som mange andre. Hjælpemidler for at vi føler os tilpasse, kan ikke findes i Danmark (i hvert fald ikke god kvalitet). Vi er en niche vare som ingen gider at bruge tid på, fordi vi er for få. Jeg har haft kontakt med sexlegetøj producenter her i Danmark, om at lave hjælpemidler/legetøj til transkønnede, men jeg bliver afvist med en “der er ikke nok forbrugere til produktet”. I stedet kan vi bruge 2500,- kroner på et produkt fra USA som du ikke ved om kommer hjem, og er den kvalitet man forventer for den sum penge. Vi bliver gemt i LGBTQIA “vi må elske hvem vi vil” – jeg gu’ fanden må vi det.. men “T” handler ikke om kærlighed, det handler om vores opfattelse af vores kroppe og køn. Det er et emne som folk har så meget berøringsangst for, at vi bare helt lader være med at spørger ind til og snakke om tingene. – derfor deler jeg. Fordi jeg tør godt råbe højt, jeg tør godt løfte en pege finger overfor andre. Jeg møder desværre også modstand fra transmænd, men overfor dem løfter jeg også en pegefinger – og det tør jeg godt. For der er alt for mange unge som gamle transpersoner der har brug for bedre hjælp! 💙 #transrights #ftm #mtf #transdad

Et opslag delt af Noah Skaalum (@noahskaalum) den

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Realityhunks forvandling fra pige til mand