Simi Jans svære tid: Bogen var min terapi

Bogen er mere end bare en bog for Simi Jan.

Af Katrina Rosendal - 6. november 2022 kl. 13:55

Der var lagt op til en varm og kærlig aften i afghanske kulisser i København, da Simi Jan torsdag i sidste uge kunne fejre udgivelsen af sin bog ‘Kære Kabul’. Og det stod klart, at det for TV 2-korrespondenten er meget mere end blot en bog.

LÆS OGSÅ: Lasse gav Heidi særligt løfte: Lille ny flytter ind

– Bogen handler om, at jeg mister mit kære Kabul. Et faktum der har været meget følelsesladet for mig, forklarede den 43-årige journalist, der refererer til august sidste år, hvor den islamistiske fundamentalistiske bevægelse Taliban overtog magten over Afghanistans hovedstad Kabul.

Simi var selv i landet med livet som indsats for at rapportere fra stedet, og det var med nød og næppe, at hun til sidst blev evakueret.

– Bogen har helt klart været terapi for mig, for jeg var helt ulykkelig efterfølgende, sagde Simi.

LÆS OGSÅ: ‘Sygeplejeskolen’-stjerne skal giftes: Kærlighed ved første snak

Sideløbende med at hun har skrevet sin dybt personlige bog, har hun også stablet aftenens imponerende arrangement med afghanske drinks og madretter på benene.

– Jeg håber, at folk får en god oplevelse og forstår, hvorfor jeg holder så meget af det sted. Jeg kan af gode grunde ikke tage folk med til Kabul, så nu tager jeg Kabul til København, sagde korrespondenten, der var klædt i en smuk kjole, som hun havde købt på sin seneste rejse til Kabul i august.

LÆS OGSÅ: Sådan lever Kjeldbjerg under ‘Robinson’

Læs mere om