Silas Holst om sin regnbuefamilie: Vi var bange

Det har ikke været uden bekymringer, at Silas Holst valgte en alternativ form for familie.

Af Stefanie Frid Jørgensen - 31. januar 2015 kl. 13:50

Silas Holst er snart aktuel i serien ‘Silas – Mig, min mand og min kone’. En serie som går helt tæt på Danmarks nye regnbuefamilie. Men det har ikke været uden bekymringer, at den dansende far har valgt en alternativ form for familie.
– Vi var bange for, at vi ville få meget negativt i hovedet på grund af vi er tre forældre. På nær en udmelding fra Kristendemokraterne som synes, at vi er mega klamme, så har vi faktisk ikke været ramt af negativitet. Men jeg tænker også, hvis Kristendemokraterne ikke havde meldt noget ud, så var der noget galt. Men dem fik vi hurtigt lukket munden på, fortæller Silas med et smil og fortsætter:
– Men generelt har folk været rigtigt søde omkring det. Ikke nogle negative beskeder på Facebook eller noget. Jeg troede ellers, at beskederne ville hagle ned.
Den 4. februar er der premiere på den nye familieserie, som vil vise et uredigeret billede af, hvordan en alternativ form for familie sagtens kan fungere i dagens Danmark.
LÆS OGSÅ: Silas Holst frygtede at blive far
Kommer selv fra en stor familie
Silas valgte sidste år at stå frem i medierne og fortælle, at veninden Louise Mahnkopf skulle være mor til Silas og manden Johannes Nymarks barn. Men Louise skulle ikke rugemor, som man af og til ser, hun skulle være mor til datteren Maggie, når hun kom til verden og være en lige så stor del af datterens liv, som Johannes og Silas.
Og sådan er det blevet, men de tre har ikke fået et delebarn, de er blevet en stor familie, og de har netop købt et stort hus i Brønshøj, hvor de alle fire vor sammen.
– Jeg kommer selv fra et hjem, hvor min mormor også boede, og mine brødre boede der sådan lidt on and off. Så jeg er vokset i et hjem med masser mennesker, hvor man lidt selv havde mulighed for at sammensætte sin familie. Det har jeg altid været enormt glad for, og det er jeg stolt af at kunne give videre, fortæller Silas, imens han sidder og holder lille Maggie My, som de tre forældre har døbt datteren.
LÆS OGSÅ: Ung mor vil steriliseres
Maggie er et skemabarn
Silas er foruden serien aktuel i musicalen ‘Dirty Dancing’, hvor han har hovedrollen som Johnny. Derudover arbejder manden Johannes med band og flere filmudgivelser selv. En stresset hverdag er dog ikke et problem for familien, da de har valgt at lægge deres liv ind i et skema.
– Vi sørger for, at alle parter har hende hver dag. Så har jeg hende nogle gange om morgenen, og så har Silas og Johannes hende om aftenen, men ja det skifter alt afhængigt af, hvornår folk er hjemme. De har jo ikke bare otte til fire jobs. Så vi prøver hver søndag at holde et familiemøde, hvor vi planlægger, hvornår Maggie skal være hos hvem. Vi har også købt en familiekalender, hvor vi skriver alt ind. Så vi planlægger en uge frem, hvem der har Maggie, fortæller Louise.
For Silas har karrieren stadig kunne køre, netop fordi familien består af tre forældre. Med en ekstra forældre, som lige nu også er på barsel, så har Silas ikke haft dårlig samvittighed, når der har været lange øvedage.
– Det er det fede ved at være tre. Der er altid én, som er ovenpå. Hvis man har sovet dårligt, så kan man få en lur i løbet af dagen, eller man kan blive overtaget om natten, hvis det er nødvendigt, fortæller Louise, imens Silas nikker.
 LÆS OGSÅ: TV2 vil ikke betale Pyrus
Tid til at blive voksen
Selvom Maggie My på alle måder har været et ønskebarn for både Louise, Johannes og Silas, så har faderrollen været en ny identitet, som Silas har haft mange tanker omkring, og det har ikke været nemt.
– Jeg synes, det var hårdt, at jeg pludseligt skulle til at tage ansvar for noget, og at jeg skulle til at blive voksen nu. Det synes jeg var enormt hårdt. Jeg skulle være familiefar, og jeg skulle til at være som min mor og far har været, hvilket er meget voksent i min verden. Så det var enormt angstprovokerende. Så jeg havde faktisk ni måneder op til fødslen, hvor jeg skulle nå meget med mig selv. Jeg skulle blive voksen og fornuftig. Men da hun så kom til verden, så var alt jo fuldstændig ligemeget. Det var så fantastisk. Og det var vildt det der med at kigge en fremmed ind i øjnene og tænke, nu skal vi være sammen for altid. Det var overdrevet fantastisk, forklarer Silas, som yderligere tilføjer,
– Der er ting i hverdagen, som bare er blevet fuldstændigt ligegyldigt nu. Hvis der står noget opvask eller lignende, så er det ligemeget. Også i forhold til forhandlinger af kontrakter og sådan noget. Der er Maggie bare det vigtigere i denne verden end ens karriere, forklarer Silas.
 LÆS OGSÅ: Joy og Mia fortsætter i ´Mig og min mor´
Hun skal helt klart gå til dans

Silas har danset hele sit liv, og det er ingen hemmelighed, at den 31-årige dansestjerne gerne så, at datteren Maggie My skal gå i fars dansespor.
– Hun skal helt klart gå til dans. Jo før, desto bedre. Johannes vil gerne have, at hun går til tennis, men man kan jo godt gå til begge ting. Hun skal gå til dans hos hendes farmor fra hun er to år. Hun har allerede fået dansesko og kjoler, så vi er helt klar. Vi mangler bare, at hun kan holde balancen, griner Silas og Louise sammen.
Man kan følge den skønne familien i ‘Silas – Mig, min mand og min kone’ på Kanal4 fra onsdag d. 4. februar.
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.