Silas Holst om reality-tv: Får en dårlig smag i munden

Den professionelle danser er ikke begejstret for den reality-bølge, der har indtaget landet og mejer ungdommens ambitionsniveau ned.

Af Mikkeline Andersen - 26. oktober 2015 kl. 15:00

– Jeg kan jo godt se, det er underholdende, men når det er slut, så sidder jeg med en dårlig smag i munden, for jeg har lige været i selskab med nogle mennesker, der har gjort sig til grin på den ene eller den anden måde – kun for at vinde en eller anden konkurrence. Og jeg må jo desværre nok indrømme, at jeg ikke har zappet væk.

I Silas Holsts bog ‘Helt ærligt’ lægger den professionelle danser ikke skjul på, at reality-tv ikke er en genre, som han højlydt jubler over.

LÆS OGSÅ: Silas Holst kæmper med dårligt selvværd

Ambitionsniveauet er dalende

For et par år tilbage spurgte Silas i forbindelse med sit mobbe-program en gruppe folkeskolepiger, hvem de helst ville bytte liv med i 24 timer. Svaret til det spørgsmål var klart. Amalie fra ‘Paradise Hotel’ eller Linse Kessler, for de lever et fedt liv.

– Tænk en gang, at det er gået hen og blevet en drøm for rigtig mange unge at leve den slags liv. Ambitionsniveauet må virkelig være dalende, når de ser op til andre unge, der er med i den slags programmer, fortæller han i bogen og understreger, at det er blevet mere normalt at fremhæve dumhed end klogskab.

Hvis datteren Maggie en dag skulle få lyst til at være i et reality-program, så skal Silas nok fortælle hende, at det ikke er måden, man opfører sig på, hvis man vil opnå noget i sit liv. Det ansvar burde flere forældre tage.

Jeg tror sgu, der sidder nogle helt unge derude, der tror, at når man dolker andre i ryggen, lyver, knalder med alt og alle – så bliver man kendt og får et superduper liv. Og dét kunne ikke være mere forkert!

LÆS OGSÅ: Silas Holst: Vi vil have flere børn

Gustav sætter bøsser i bås

Silas forstår udmærket godt, at unge mennesker melder sig til reality-programmer, fordi det giver dem en unik oplevelse. Det forstår og accepterer han. Men én ting, som han ikke forstår, er den omtale, som personerne får efterfølgende. Deltagerne kan nemlig mere end smide tøjet og kysse for åben skærm, håber danseren.

Den professionelle danser er ikke begejstret for landets reality-deltagere, men han vil gerne erkende, når nogle er lykkedes med deres medvirken i et program.

– Og så er der Gustav, men det er noget helt, helt andet. For her er tale om en mand, der brander sig selv på at se “fabulous” ud i lyserøde hotpants, og jeg nægter at tro på, at han er sådan 24 timer i døgnet. Eller rettere, jeg VED, han ikke er sådan, for jeg har oplevet ham til et velgørenhedsarrangement engang, hvor han var stille og rolig og nede på jorden, fortæller Silas og tilføjer:

– Han er jo en dygtig mand, der tjener gode penge på sin karriere. Men han sætter sig selv og i øvrigt også mange af os andre bøsser i bås, fordi han render rundt på den måde. Det er altså trist!

Bogen ‘Helt ærligt’ kom på gaden i sidste uge.

Se flere billeder af Silas i galleriet.

LÆS OGSÅ: Silas Holst om regnbuefamilie: Vi var bange

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.