Silas bakkes ikke op af tidligere dansepartner

Sara Maria Franch-Mærkedahl er i familie med en af denne sæsons storfavoritter, som hun helst ser vinde hele dansekonkurrencen.

Af Caroline Grønne Wigdal - 20. november 2020 kl. 6:55

Skal man holde med sin gode ven og tidligere dansepartner eller sin kusine? Det kunne være et dilemma, men der er ingen tvivl hos TV 2’s vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl, der i 2014 vandt ‘Vild med dans’ sæson nummer 11.

Det gjorde hun med Silas Holst som dansepartner, men det er ikke ham, hun hepper på, så længe kusinen Merete Mærkedahl danser med Thomas Evers Poulsen i  samme konkurrence.

LÆS OGSÅ: Mie og Wafande forklarer: Venskabet har udviklet sig

– Man har selvfølgelig en forkærlighed for den, man har danset med. Det lyder måske lidt dumt at sige her, at blod er tykkere end vand, og det er også lidt tarveligt at sige, for jeg holder jo virkelig meget af Silas; men jeg er her selvfølgelig for at bakke op om min kusine, fortæller Sara Maria, 40, på røde løber inden sidste fredags ‘Vild med dans’.

Sidste fredag kunne man opleve Merete galopere over gulvet i en quickstep. (Foto: Henrik R. Petersen.)

Silas og Sarah Maria har holdt kontakten, siden de dansede deres absolut sidste dans sammen i ‘Vild med dans’-finalen, hvor de mødte Claudia Rex og sangeren Johannes Nymark.

LÆS OGSÅ: Fra fake til naturlig: Nu sætter Türker ord på sin kærestes udseende

– Jeg vil sige, at det er begrænset, hvor meget jeg ser Silas for tiden. Vi har fået et godt gedigent venskab med masser af dejlig sjov. Og ingen dans. Jeg tror ikke, jeg har taget et dansetrin siden, griner hun.

Vil have sejren for sig selv

Den tidligere ‘Vild med dans’-vinder kender selvfølgeligt alt til Meretes skuespillertalent og gode musikforståelse, men det kom alligevel bag på hende, at Merete har talent for at danse både standard- og latindans.

– Jeg synes, hun klarer det helt vanvittigt godt. Hun er vidunderlig, dejlig og skøn, og det fortæller jeg hende også hele tiden. Jeg vidste ikke, hun kunne danse sådan der.

LÆS OGSÅ: Silas lagt for had: Overvejer at trække sig fra ‘Vild med dans’

Thomas Evers Poulsen har jo før vundet ‘Vild med dans’ med en ‘Badehotellet’-stjerne. Det gjorde han med Ena Spottag i 2015, og måske fører han også Merete hele vejen til trofæet. Til nu er de gået stensikkert videre i hvert program og scorer høje point hos dommerne.

– Jeg satser på, hun har vinderpotentiale. Den kunne selvfølgelig være dejlig at have for mig selv, men jeg håber selvfølgelig, hun vinder, siger Sara Maria.

LÆS OGSÅ: Hård kritik af Silas og Nukâka: Nu taler de ud