Signe brugte seks år på fertilitetsbehandlinger: Det kan sagtens blive et godt liv alligevel

Signe bringer et vigtigt budskab med sig i ‘Hjem til gården’.

Af Rikke Lynge - 14. marts 2021 kl. 21:00

I aftenens afsnit af ‘Hjem til gården’ blev det Signe Hyllested, 43, der som den første må forlade gården på Falster efter duel mod alderspræsidenten Stig. Selvom det i den grad ærgrer Signe, så tager hun det også pænt, og hun mener ikke, at hun kunne have spillet sine kort anderledes for ikke at stå i fare.

– Ærgerligheden skylder ind over mig, når jeg ser det første afsnit. Det var så ærgerligt, jeg var sgu ked af det. Men én skal jo være den første, og det blev så mig. Jeg ville ikke have gjort noget anderledes ud over det 9-tal der, fortæller Signe, der var tæt på at skrive 29 frem for 21, hvilket havde gjort, at hun havde vundet over Stig.

LÆS OGSÅ: Oh Land udpeget som vinder af Blachman: Det sætter jeg min lid til

– Jeg stod længe og grublede over, om jeg lige skulle sætte en bolle på det 1-tal og lave det til et 9-tal, og det skulle jeg jo så, men det gjorde jeg ikke. Jeg stolede på min første intuition, fortæller Signe til HER&NU.

De 14 nye beboere på gården sammen med vært Lene Beier og mentor og dommer Philip Dam Hansen i ‘Hjem til gården’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’ er tilbage: Her er de nye beboere

Selvom Signe ikke nåede at være på gården længe, så fik hun et vigtigt budskab ud med sin deltagelse i TV 2 programmet. Signe har i seks år kæmpet for at få det barn, som hun aldrig fik, men hun har besluttet sig for at plante tanken og levet livet.

– Jeg er over på den anden side nu, hvor jeg har accepteret, at det ikke skal være, og det bliver ikke til noget. Jeg er en meget glad og stolt moster til to dejlige drenge. Jeg er familiemenneske til fingerspidserne, og det nyder jeg meget, fortæller Signe, der gerne vil dele sin historie for at hjælpe andre.

LÆS OGSÅ: Efter seksuelle overgreb: Er stoppet i værnepligten

– Jeg synes, det er vigtigt, fordi jeg ved, hvad det er for en kamp. Måske, der er nogen, som kan spejle sig i min historie og kan se, at der er også en anden side efter. Det er så opslidende, når man er i det. Det kan være svært at stå af karrusellen, når man først er stået på, fordi man bliver ved med at håbe og håbe, men man er bare også nødt til at være realist, og man er nødt til at mærke efter i sig selv og spørge sig selv, ”kan jeg holde det her ud mere, eller skulle jeg give slip og fokusere på de ting, som er dejlige i mit liv?”. Det er altid sådan en balancegang, forklarer Signe, der i en alder af 40 selv stod af karrusellen og besluttede at leve sit liv uden sine egne børn.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’ hus solgt alt for hurtigt: Nu står parret uden bolig

– Man er nødt til at være forberedt på, hvis det ikke lykkes. Det kan sagtens blive et godt liv alligevel, fortæller Signe, der er et positivt bevis på dette.

Når man taler med Signe, bliver man bekræftet i, at hun er et menneske med livsglæde i hverdagen, og glæden skinner igennem i hendes stemme. Når det har været svært, har Signe brugt vandreture til at få tankerne på plads, og netop vandreture er blevet en del af livskvaliteten i dag.

– Jeg elsker at vandre, så jeg vandrer meget. En hel del af denne her proces har været at vandre. Jeg har blandt andet gået caminoen, som er en pilgrimstur i Spanien på 910 kilometer. Og så er jeg sammen med mine venner og familie, og så rejser jeg rigtig meget, når der ikke er corona, fortæller Signe, der forguder sine små nevøer på 5 og 1 år.

LÆS OGSÅ: De kendte husker tilbage: Her var vi, da Danmark lukkede