SE VIDEOEN: Hør Joachim tale grønlandsk

Joachim forsøgte sig med udtale på det svære nordatlantiske sprog, og det fik smilende frem hos tilhørerne i forbindelse med uddelingen af en hæderkronet bevaringspris

Af Kenth G. Madsen - 25. september 2020 kl. 15:55

Det bragte smilende frem blandt tilhørerne, da Prins Joachim forsøgte sig med grønlandske ord ved overrækkelsen af Prins Henriks Europa Nostra Pris til arkitekt Inge Bisgaard på Nordatlantens Brygge i København.

LÆS OGSÅ: ‘Kærlighed hvor kragerne vender’-stjerne afslører vildt vægttab

Inge Bisgaards  ekspertise foldes til daglig ud i det Grønlandske Nationalmuseum og arkiv, og netop det ord ‘oversatte’ prins Joachim til grønlandsk sammen med en række grønlandske stednavne undervejs i sin tale.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-Leif har ikke kontakt til sin datter

– Inge Bisgaard har spillet en afgørende rolle ved at definere en klar retning i forhold til bygningsarv og -fredning i Grønland, sagde han blandt andet om prismodtageren, der har forsket, undersøgt, registreret og vejledt, så fortid, nutid og fremtid bindes sammen omkring den grønlandske kulturarv.

LÆS OGSÅ: Fejlklipning i ‘Nybyggerne’: Her er den sande historie

– Med prins Henriks danske pris ønsker vi i Europa Nostra at hædre Inge Bisgaards store indsats. Tillykke, sagde Joachim – på dansk – og overrakte det fornemme hædersdiplom til arkitekten, hvorefter lækkerier i form af friske fisk fra de grønlandske farvande samt øl blev serveret til de fremmødte.

Artiklen fortsætter under billedet

Joachim overrækker pris til grønlandske arkitekt. (Foto: Kenth G. Madsen)

Prisen har siden 2008 været uddelt til blandt andet professor Bjørn Nørgaard, arkitekt Henning Larsen og flere andre.