SE VIDEOEN: Dronningen rørt over ny udstilling

Dronningen åbner smykkeskrinet til sin udstilling ‘En dronnings smykkeskrin – 50 år på tronen fortalt i smykker’.

Af Nikolaj Vraa - 29. januar 2022 kl. 11:55

Begejstret og rørt åbnede dronning Margrethe, 81, i sidste fredags udstillingen ‘En dronnings smykkeskrin – 50 år på tronen fortalt i smykker’ på Amalienborgmuseet.

LÆS OGSÅ: Efter millioninvestering: Sådan går det med ‘Urban Hald’ i dag

Kronprinsparret, prinsesse Benedikte og greveparret af Rosenborg deltog også i arrangementet, hvor majestæten veloplagt fortalte, at hun havde været lidt skeptisk, da hun havde fået forlagt idéen.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til Amalienborgmuseet for at se udstillingen. 

– Så tænkte jeg, at nogle af smykkerne bruger jeg somme tider. Det vil måske vise sig i månedernes løb, at der engang i mellem mangler et og andet, fordi det er i brug. Jeg vil gerne pointere, at det netop ikke bare ligger i en boks og bliver båret frem ved særlige lejligheder, men at det er store ting, mærkelige ting, flotte ting og ganske enkle ting, som man bare bruger, fordi man kan lide at bruge dem, fordi man har et forhold til dem. Det er ikke noget med karat, det er noget med hjertet, tror jeg, lød det fra dronningen, der talte uden manuskript.

LÆS OGSÅ: CHOK! Christiane stopper som ‘Vild med dans’-vært

– Tak for at man ville lave sådan en udstilling. Jeg er meget rørt over den.