SE HER: Mary skjuler ikke sin hudlidelse

Kronprinsessen bærer sine solpletter med stolthed.

Af Nikolaj Vraa - 13. september 2020 kl. 11:52

Kronprinsesse Mary bar en meget kortærmet kjole ved åbningen af ‘The Blox – Build Back Better Summit’ i huset BLOX i det indre København i sidste uge. Her kunne man tydeligt se de mange solpletter på den 48-årige kronprinsesses arme. De bekymrer dog ikke læge og foredragsholder Jerk W. Langer.

– Det drejer sig formentlig om tilstanden idiopatisk guttat hypomelanose, som er lyse pletter, hvor huden har mistet sine pigmenter, altså farvestofferne. Det er en naturlige ældningsproces, som heldigvis er uskadelig. Man er mest udsat, hvis man har en lys hudtype, det, som vi kalder type I og II. De lyse pletter findes især på skinneben og underarme, men kan også ramme andre områder på kroppen, siger Langer, der forklarer, at tilstanden kan skyldes mangeårig udsættelse for solens ultraviolette stråler. Men der er også en arvelig tendens, og på nogle måder minder det om grå hår, der også har mistet farvepigmenterne.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Hannah Melissa i vild forvandling

Kronprinsesse Mary ankommer til i åbningen af The BLOX – Build Back Better Summit i BLOX tirsdag den 1. september 2020 (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: CHOK: Kia og Walid går hver til sit

– Så de lyse pletter kan godt opstå, selvom hun under sin opvækst i Australien helt sikkert været meget opmærksom på at beskytte sig mod det stærke sollys, da man dér har virkelig mange tilfælde af hudkræft.

Ifølge lægen er de lyse pletter ikke behandlingskrævende.

– Behandling er unødvendig, da de er fuldstændig harmløse, men man kan anvende en concealer eller anden form for kosmetisk dækcreme, hvis man ønsker det. Det virker nu som om, kronprinsessen har et naturligt og afslappet forhold til de lyse pletter og vælger at lade dem være, slutter Jerk W. Langer.

LÆS OGSÅ: CHOK: Kia og Walid går hver til sit

LÆS OGSÅ: Store ændringer i ny sæson ‘Vild med dans’