SE HER: Danske kendisser sammen i ny musikvideo

To af Danmarks mest folkekære artister, Birthe Kjær og Martin Brygmann, udgav sidste måned et nyt julehit, og nu er de klar med en tilhørende musikvideo.

Af Lotte Knudsen - 1. december 2020 kl. 10:57

I år kan man skråle med på den nye julesang – ‘Du burde sidde lige her’. Sangen bliver sunget af Martin Brygmann og Birthe Kjær, og det krævede blot en opringning at få det samarbejde i stand.

– Det var Birthe, der ringede til mig, og spurgte om jeg havde lyst til at synge en duet med hende. Og hvor tit får man lige det tilbud? Ikke særlig tit. Så det ville jeg selvfølgelig gerne, fortæller Martin til HER&NU.

Birthe Kjær havde forinden været gæst i Martins musikprogram “En trekant en sang”, hvor den musikalske kemi var i top.

– Det var simpelthen så hyggeligt at lave “En trekant en sang” med Martin, så da mit pladeselskab foreslog, at jeg skulle lave en jule-duet på dansk, tænkte jeg på ham og ringede til ham, fortæller Birthe til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald giver nye detaljer om brorens død

Sangen er skrevet af Martin Brygmann og Anders Øhrstrøm, men selvom Birthe ikke har været med til at skrive sangen,  kan hun sagtens relatere til handlingen.

– Sangen handler om kærlighed, julen og savn, og når det kommer til savnet er sangen åben, og alle kan sætte deres specifikke savn ind. Det er en meget smuk sang, og jeg kunne slet ikke få den ud af hovedet, da jeg hørte den første gang, fortæller Birthe

I musikvideoen bliver savnet også illustreret ved, at Martin og Birthe sidder i hver deres julestue og mangler hinanden. Herudover har det musikalske makkerpar valgt at bruge Martin hjemmevideoer i musikvideoen med et helt særlig formål.

-Jeg filmede løbende, mens vi var i studiet og indspillede sangen, og det har vi brugt i den endelige video. I musikvideoen var det vores mål at tage folk med bag kulissen, og vise hvordan sangen og musikvideoen er blevet til, fortæller Martin.

LÆS OGSÅ: Dansk stjernes bommert: Sagde nej til ‘Matador’

Musikvideoen har premiere i dag, den 1. december, og du kan se den lige her!