SE BILLEDERNE: Julehygge hjemme hos Ditte Julie

Trods coronapandemien har Danmarks bagedronning bestemt ikke sparet på hverken pynt eller julehygge.

Af Katrina Rosendal - 23. december 2020 kl. 20:55

Design-nisser, smukke juledekorationer, levede lys og pynt i vinduerne er flyttet ind overalt hjemme hos Ditte Julie Blyme Topgaard. Trods coronapandemien skal der ikke spares på julehyggen.

– Jeg tror faktisk, at vi har brug for det i år mere end nogensinde. Jeg har en eller anden idé om, fordi vi ikke må holde julefrokoster, og fordi tingene ikke må være overfladiske og store, som de plejer, får vi lyst til at forkæle de få mennesker, vi må være sammen med, dobbelt så meget, forklarer den 33-årige kagebogsforfatter.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne i omfattende operation

HER&NU besøgte bagedronningen, før hun tog af sted på en tre uger lang sejlads til tv-programmet ‘Over Atlanten’.

To af de vigtigste personer i hendes liv er hendes børn Karla, syv, og Albert, tre, som hun har fra et tidligere forhold, og det er vigtigt for hende, at inddrage dem i både juletraditioner og bagning. Hvert år bliver der således bagt spiseligt julepynt, som de traditionen tro pynter deres juletræ med.

– Det er en hård opgave at have børn med i køkkenet. Det kræver tålmodighed, men det er det hele værd, fortæller Ditte Julie, der netop har udgivet ‘Bageeventyr’, der er en bagebog særligt til børn.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde i den søde ventetid: Mit mareridt

Skaber nye traditioner

Sammen med sin iværksætter-kæreste gemmen et år, Joakim Skak, er den tidligere bagedyst-deltager og hendes to børn i august flyttet ind i en lækker penthouselejlighed ved Amager Strandpark, og det er derfor vigtigt for hende at få skabt nye juletraditioner.

– Normalt har mine nisser de samme pladser i mit hjem, men i år skal jeg finde nye pladser og skabe nye traditioner. Det er altid mig, der står for at pynte op. Jeg hygger mig helt vildt meget med det, og jeg skal f.eks. høre ‘Når sneen falder’ med Søs Fenger og Thomas Helmig et par gange imens. Så er det rigtig jul for mig, smiler Ditte Julie og slår fast:

– Det er i år, vi skal lave den store julekage, det er i år, at vi laver hjemmelavet konfekt og snaps. Vi har tiden til at gøre det ekstra, og vi har brug for at fordybe os i noget, der ikke handler om corona.

LÆS OGSÅ: Oh Land afslører navnet på baby

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par springer ud som bartendere

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’