SAY WHAT! Realitydeltagere sendt i krig mod Islamisk Stat

Et australsk realityshow går over grænsen i den tredje sæson – bogstavligt talt.

Af Jonas Sand - 22. juli 2015 kl. 17:55

Realityprogrammer bliver tit kritiseret for, at de tager showet for langt ud og udstiller deltagerne, men indtil videre er det ikke kommet så vidt, som det for nyligt gjorde i det australske realityprogram ‘Go Back To Where You Came From’.
Deltagerne i programmet er en gruppe personer, som har forskellige syn på indvandrere – nogle positive og nogle negative. De skal derfor gå i flygtningernes fodspor og se, hvad de har måttet gennemgå for at komme til Australien.
Derfor blev tre af seriens deltagere sendt til Syrien for at opleve tilstandene ved grænsen. Her blev det hele pludselig lidt for meget virkelighed, da de blev beskudt af Islamisk Stat. Det skriver News.Com.au.
LÆS OGSÅ: Knaldperlens feriemareridt: Pludselig udbrød der krig
“Vi kunne være blevet dræbt”
Det australske medie har snakket med en af deltagerne, 25-årige Nicole, som ikke var klar over, hvad der skulle ske.
– Da vi krydsede grænsen fra Irak til Syrien, troede jeg bare, at vi skulle besøge end flygtningelejr og møde nogle familier. Men vi kørte omkring fire timer, og pludselig gik det op for mig, at vi var på vej ind i en aktiv krigszone, siger hun.
– På daværende tidspunkt vidste jeg ikke, hvor alvorlig situationen var. Jeg vidste, at det var farligt, men ikke hvor farligt det var. Flere dage senere gik det op for mig, at folk bliver dræbt der. Vi var i krig med ISIS, og vi kunne være blevet dræbt.
Ingen af deltagerne kom til skade under optagelserne til programmet, som bliver sendt på australsk tv den 28.-30. juli.
Her kan du se et videoklip fra episoden, der snart bliver sendt på australsk tv. 
LÆS OGSÅ: STORT DRAMA: ‘Paradise’-bloggere i heftig krig
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser