SAY WHAT! Faren til Amalies barn tiltalt i kæmpe sag

Det ser ikke godt ud for lille Josephine Charlottes far, der er tiltalt i svindelsag for 500 millioner.

Af Emilie Holm Egebro - 5. december 2018 kl. 9:16

I juli 2016 blev Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov forældre til datteren Josephine Charlotte. Det viste sig dog efterfølgende, at de to aldrig havde været kærester, men da de opdagede, at Amalie var gravid, førsøgte de alligevel at se, om det var grobund for et forhold. Det holdt dog ikke, og derefter blev parret uvenner.
LÆS OGSÅ: Mikkel Skelskov politianmelder Amalie: Hun lyver!
LÆS OGSÅ: Mikkel Skelskov har set lille Josephine
Få gange har Mikkel Skelskov fået lov at se datteren i løbet af hendes 2,5-årige liv, og tidligere har han og Amalie været i Statsforvaltningen for at diskutere samværsordningen, som Mikkel var ganske utilfreds med.
Nu viser det sig dog, at han bestemt også har andre ting at kæmpe med end manglende samvær med sin datter. 26-årige Mikkel er nemlig tiltalt for hæleri af 9,4 millioner kroner i en omfattende sag om hvidvask af 500 millioner kroner. Det skriver Ekstra Bladet, som har fået aktindsigt i anklageskriftet.
Her fremgår det, at Mikkel sammen med 15 andre personer er tiltalt for at have begået moms-og skattesvig samt hæleri for knap 500 millioner kroner. Sagen har fået tilnavnet “Operation Greed”. Det fremgår desuden, at Mikkel var ejer og direktør for vekselbureauet Cash Me Aps – et selskab, der har brudt både straffe-og hvidvaskloven med transaktioner på 9.423.041 kroner.
LÆS OGSÅ: EKSKLUSIVT: Mikkel Skelskov taler ud om forholdet til datteren

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Amalies misforståelse med værktøj og mænds tis-diller


LÆS OGSÅ: Amalie risikerer fængsel: Mikkel vil tage min datter fra mig
Mikkel Skelskov nægter sig dog skyldig i sagen.
– Han (Mikkel Skelskov, red.) kan ikke erkende de forhold, han er tiltalt for. Han er tiltalt for hæleri af 9,4 millioner kroner, hvilket er omsætningen for vekselbureauet i hele perioden, siger Ole Schmidt, der er Mikkels advokat, til Ekstra Bladet.
Advokaten fortæller, at Mikkel ikke var klar over, at vekselbureauet blev brugt til hvidvask og hæleri.
LÆS OGSÅ: Amalie er klar til krig mod Mikkel
LÆS OGSÅ: Mikkel Skelskov om bruddet: Amalie var mig utro med Peter
Hvis Mikkel ikke bliver kendt skyldig i hæleri af særlig grov beskaffenhed, skal retten dog tage stilling til tre andre forhold på brud på hvidvaskloven, som Mikkel er tiltalt i.
–  Kan han ikke blive dømt for hæleri, så er han sekundært tiltalt i forhold til hvidvasklovgivningen. Det er, fordi der kan man dømmes selv for grov uagtsomhed, lyder det fra Ole Schmidt til Ekstra Bladet, som desuden fortæller, at Mikkel ikke har været varetægtsfængslet i sagen, og at han tager det forholdsvist roligt.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Amalie lancerer sin nye tøjkollektion
LÆS OGSÅ: Princess tager stor beslutning for datteren: Det er ikke et overgreb