Sascha Dupont tilbage i Danmark: Flytter for sønnen

Musikeren Sascha Dupont er tilbage i Danmark af en bestemt grund.

Af Helle Bill Madsen - 17. oktober 2021 kl. 15:55

Det er hverken Ingemann eller Grundtvig, der lyder fra orglet i Juelsminde kirke, da Sascha Dupont Conner sætter sig til tangenterne og fodpedalerne, men D-A-Ds ‘Sleeping my Day Away’. Hun er i kirken for at øve sit salmerepertoire, og et hold konfirmander ønsker rocksangen, så det klarer den tidligere ‘Hit med sangen’-kapelmester også.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie afvises igen og igen

Sascha Dupont Conner, som flyttede til Los Angeles i 2008, kom hjem til Danmark sidste efterår med sønnen, Timothy på otte år.

LÆS OGSÅ: FØR OG EFTER: Jannis numse i vild forvandling

– Alt i USA var lukket ned på grund af coronaen, og Timothy havde ikke været i skole siden marts, da vi var henne i august. Så sagde min mand, Bryan, til mig: ”Hvorfor tager du ikke Timothy med til Danmark, sætter ham i skole og bliver et års tid, og så ser vi til sommer, hvor vi er”, fortæller Sascha, 46. Hun stod alligevel over for at skulle på turné med Sing Sing Sing i Danmark.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager: Programmet ændrede forholdet til mine børn

– Det gav mening. Jeg er simpelthen så meget imod alt den nedlukning, som er gået alt for meget ud over børnene. Så Bryan og jeg talte med Timothy om det, og han syntes, det var fedt, fortæller Sascha, som er flyttet til Stensballe uden for Horsens.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Cecilie Hother fortæller om sit eventyr.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Adelinas krop gik i chok efter Ø-Rådet

En hård start

– De første tre måneder boede vi hos min mor og papfar lige rundt om hjørnet. Så fandt jeg denne her lejelejlighed i en skøn gammel trelænget gård et stenkast fra vandet. Det var dog sin sag at flytte sønnen, som lige var startet i skole i USA, inden coronaen lukkede den ned.

– Det har været lidt op ad bakke for Timothy, og det er først nu, at han er begyndt at snakke lidt dansk. Det var en stor mundfuld og hårdt for ham. Det har faktisk også været hårdere for mig, end jeg troede. Men Stensballeskolen har været helt fantastiske med Timothy, fortæller Sascha. Vigtigt for Sascha og far, Bryan, er det, at deres søn får en oplevelse for livet.

LÆS OGSÅ: Hed flirt i ‘Robinson Ekspeditionen’: Hun er røvhamrende lækker

– Når det er allerhårdest for ham, så siger Bryan til ham: ”Prøv at tænke på, det er altså ikke alle børn, der får muligheden for at flytte til et andet land og lære et andet sprog”. Og så klarer han det lidt bedre. Min nabo er også sød ved ham, og hun lærer ham at fotografere. De er bedste venner.

I Los Angeles spillede Sascha i et jazzband og underviste i klaver. Det har heldigvis været let for hende at få job i Danmark igen.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother siger farvel: Rejser fra Danmark

– Jeg kan næsten ikke overskue mit første halvår af 2022. Jeg skal være kapelmester i Jægersprisrevyen i starten af året, og imens skal min mor, moster og mormor skiftes til at passe Timothy. Til marts starter vi prøver på Aarhus Teater på ‘Cabaret’, hvor jeg også skal være kapelmester, fortæller Sascha i et hæsblæsende tempo og fortsætter.

– Så afløser jeg i Als, Klakring og Juelsminde kirker i omegnen som organist, og det er jeg helt vild med. Er du klar over, hvor magtfuld man føler sig, når man sidder bag det kæmpe orgel, siger Sascha på syngende østjysk og griner.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Isabella sætter søster på plads

Langdistanceforhold

”Hjemme” for Sascha er i Simi Valley tæt på Los Angeles i Californien sammen med Bryan, som er entreprenør og musiker, og som hun har kendt i 11 år. Hun har sidst set Bryan i juli måned.

LÆS OGSÅ: Emil afslører: Sådan er mit forhold til Melissa i dag

– Det er et langdistanceforhold, men det kan nu også noget. Det er hårdest for Timothy for Bryan og jeg har prøvet det før. Og bliver vi her 2-3 år ud af et helt liv, så er det jo ikke noget. Men jeg vil gerne tilbage til min mand. Han kunne sagtens komme her og blive, men aftalen er, at jeg kommer tilbage.

Læs resten af artiklen  i denne uges HER & NU.

LÆS OGSÅ: Realitystjerne jubler over graviditet: Jeg er pavestolt