Sarah Louise efter mareridtsfødsel: Lægerne vil ikke love os noget

Bloggerens nyfødte søn kæmper i øjeblikket en hård kamp for at overleve.

Af Jonas Sand - 9. juni 2016 kl. 11:50

Sarah Louise Christiansen gennemlever i disse dage enhver mors værste mareridt. Tidligere på ugen blev hun mor for tredje gang, da hun knap fire uger for tidligt fødte sønnen Arthur på næsten 2700 gram. Men tiden som nybagt mor har ikke været nem.
I et ærligt indlæg på sin blog fortæller den danske model og blogger, at sønnen i øjeblikket kæmper en hård kamp for at overleve, og at lægerne ikke vil garantere, at det sker.
– Han er meget syg. Og lægerne vil ikke love os noget. De siger, at de har set det mange gange før, og at det desværre er en række uheldige hændelser, der har bragt os hertil. De siger også, at det er hans styrke, at han er så gammel, som han er, og har en god vægt, skriver hun.
LÆS OGSÅ: Sarah Louise taler ud: Mit barn var ved at dø
“Han blev helt blå”
Sønnen blev – ligesom Sarah Louises to første børn – født ved kejsersnit. Der var allerede snak om, at det skulle være sket for fire uger siger, men bloggeren er glad for, at lægerne ventede fire uger. I starten så alt også godt ud, men hurtigt gik det galt.
– Pludselig blev han blå (dette er, hvad M fortalte mig), og de tog ham til undersøgelse. Umiddelbart var det til at begynde med et lille problem, som sker for mange børn taget ved kejsersnit. Han havde fået fostervand i lungerne på vej ud, skriver Sarah Louise på bloggen
Men det, der umiddelbart virkede til at være et simpelt problem, viste sig hurtigt at blive meget værre.
– Dagen efter gik der hul på den ene lunge, som er en risiko ved C-pap. Sådan som jeg forstår det, så kan trykket fra C-pap samt trykket fra væsken – plus han fik en skrigetur – sprænge læk i lungen.
–  Og så gik det helt galt. Hans lille krop kollapsede, og gang på gang stoppede han med at trække vejret. Vi troede hele tiden, han skulle dø. Til sidst blev det kritisk, og vi er nu indlagt på intensiv, og han er kommet i respirator, skriver den chokerede mor på bloggen.
LÆS OGSÅ: Sarah Louise indlagt: Send god energi og en bøn eller to
Et mareridt
Den nybagte mor har selv mange smerter og sidder stadig i kørestol efter kejsersnittet. Men tankerne er alligevel på den lille søn, der kæmper en hård kamp for overlevelse.
– Det handler bare om at komme igennem dagen af smerter, angst og rigtig mange tårer. Jeg prøver virkelig at bevare den gode indstilling, men det er ekstrem svært, når ens lille baby hver dag gør antræk til det værst tænkelige. Jeg kan i hans gode perioder få lov at tale til ham, holde hans lille hånd i hånden, synge blidt og kysse ham og ellers betragte ham på afstand.
– Hver morgen vågner jeg til et mareridt. Jeg ved aldrig, hvad dagen bringer, og jeg føler, at mit hjerte er gået i stykker. Jeg kan intet stille op, og samtidig savner jeg A og A (børnene Albert og Alma Åse, red.), som jeg ikke har set hele ugen. Jeg er helt og aldeles sønderknust, skriver hun i indlægget og slutter med at bede om, at læserne sender en bøn for den nyfødte dreng.
Her kan du læse hele Sarah Louises indlæg.
LÆS OGSÅ: Sarah Louise: Jeg accepterer utroskab
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.