Sarah Grünewald kæmper: Jeg er rørt til tårer! - Her & Nu

Sarah Grünewald kæmper: Jeg er rørt til tårer!

Stjernen fra ‘Vild med dans’ har hjertet med i den sag, hun i disse dage bruger en stor del af sin tid på.

Af Caroline Grønne Wigdal - 29. maj 2020 kl. 11:28

I denne uge slår den smukke ‘Vild med dans’-værtinde et slag for piger i Kenya, som oplever masser af udfordringer, når de har menstruation.
LÆS OGSÅ: Oprørt kunstner til ‘X Factor’: I har stjålet MIN sang!
I samarbejde med PlanBørnefonden hjælper Sarah nemlig med at samle ind til, at så mange piger som muligt i landet kan få et genanvendeligt bind, der kan bruges i op til to år. På den måde bliver de fri for at bruge beskidte klude og aviser, der blandt andet kan føre til følgesygdomme.
Denne sag har tydeligvis helt særlig betydning for 36-årige Sarah Grünewald, der er både rørt og taknemmelig for den støtte og opbakning, hun til nu har modtaget.
LÆS OGSÅ: CHOK! Fie tager konsekvensen efter sugardating-reklame
Indsamlingen nåede torsdag 118.400 kr. ind, hvilket er langt over det mål, som Sarah Grünewald satte til 4.500 kroner. Med det store beløb vil der i alt kunne hjælpes 6.577 piger i Kenya.
– Det her er det smukkeste og mest meningsfulde jeg nogensinde har været med til! Kæmpe, kæmpe kæmpe tak! Jeg er rørt til tårer, skriver ‘Vild med dans’-værtinden i et opslag på Instagram.
LÆS OGSÅ: ÅH NEJ: ‘Luksusfælden’-ekspert må flytte fra hjem og droppe drømmerejse
Der samles stadig penge ind, og 18 kroner hjælper én pige i Kenya.

Ingen grund til at skilte med menstruation

Udover at Sarah Grünewald kæmper for piger i Kenya, så sætter hun også ord på, hvordan hun selv forholder sig til menstruation – og hvordan hun oplever, at vi i Danmark forholder os til det. Det gør hun i et indslag i Go’ aften Live.
LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Jackie: Derfor er jeg ikke gift med Rasmus
– Vi bløder, og det er en naturlig ting, men det er også en naturlig ting at gå ud og lave afføring på toilettet. Jeg synes ikke, vi behøver at sige: “Jeg går lige ud og skifter en prop’. Jeg har det sådan lidt, hvor meget skal vi tale om det? Men selvfølgelig skal det ikke være et tabu, siger hun blandt andet i programmet.
Opslaget herunder er fra Sarahs Instagram. 

Læs mere om