Sarah Emilie fra 'Den store vægtkamp': Sådan går det i dag

Sarah Emilies deltagelse i ‘Den store vægtkamp’ har haft stor betydning for hendes mentale tilstand.

Af Louise Andersen - 11. september 2017 kl. 19:55

Det blev et farvel til Sarah Emilie i aftenens afsnit af ‘Den store vægtkamp’. Med et vægttab på 0,4 kilo, var det hende, der måtte forlade programmet som den første.
– Jeg tænkte, at shit happens. Jeg følte, at jeg havde givet alt, hvad jeg kunne. Det er virkelig et bevis på, at selvom man følger sin kostplan og får trænet, så går det ikke altid i det tempo, man gerne vil have. Det går bare ofte langsommere. Og så under jeg de andre det, så jeg tog den gerne. Der er jo én, der skal ryge ud som den første. Og det var så mig, så det var jeg ret hurtigt affundet med, fortæller hun til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: ‘Den store vægtkamp’-Lars: Jeg har fået livsglæden tilbage
Sarah Emilie har udelukkende været positivt overrasket over sin deltagelse i programmet, hvor hun har store roser til produktionsholdet for deres støtte gennem hele processen.
Glæde er det vigtigste
Selvom Sarah Emilie røg ud som den første, bruger hun stadig de værktøjer, hun fik med i programmet, i sin hverdag.
– Jeg er fortsat med et i udvidet træningsprogram, fordi jeg er blevet stærkere. Så det er lidt mere intenst. I forhold til kostplanen, så giver jeg mig selv lidt mere plads. Det er okay at spise et stykke kage engang imellem og nyde livet. Jeg banker ikke mig selv i hovedet som før. Nu tænker jeg mere: Det er fair nok, vi træner bare lidt hårdere i morgen. Det vigtigste er, at jeg er glad, siger hun.
LÆS OGSÅ: ‘Den store vægtkamp’-Patrick: Sådan går det i dag
Og glæden udtrykkes ikke nødvendigvis i, at tallet på vægten bliver mindre.
– Sidst jeg vejede mig, havde jeg tabt mig fem kilo. Men jeg har besluttet, at jeg ikke vil kigge på vægten, for den gør mig mere ked af det, end den gør mig glad. Det vigtigste for mig er, at jeg hellere vil have, at jeg føler mig tilfreds med min krop, og at jeg føler mig stærk. Det er langt vigtigere, end hvad der står på vægten. Det synes jeg ikke er så relevant, siger hun.
Søster støtter stadig
Sarah Emilie havde sin søster med som støtteperson i programmet, og hun er fortsat en kæmpe støtte på vægttabsrejsen.
– Hun er god til at give mig en krammer, når det er svært. Og så er hun god til det med maden, og det er det sværeste. Vi træner også sammen. Vi tager en del hold sammen, for så bliver oplevelsen lidt sjovere, hvis ikke man kan finde ud af det, siger Sarah Emilie.
LÆS OGSÅ: ’Den store vægtkamp’-Carsten: Fejrede andenpladsen med en kæmpe brandert
Programmet har givet hende et helt nyt syn på tilværelsen, og Sarah Emilie kan mærke, at der er sket store ændringer indeni.
– Programmet har givet mig en anden mental tilstand. I stedet for at være sur og ked af det, så tænker jeg, at det er sådan, jeg ser ud. Og jeg kan ikke ændre det på fem minutter. Det vigtigste er, at jeg arbejder på det. Og jeg er stolt af mig selv, hver gang jeg får hevet mig selv ned i fitness, eller når jeg har en god spisedag, siger hun og fortsætter
– Det har været fedt at få en masse små sejre. Så selvom det måske ikke har vist sig så meget i kiloerne, så har det vist sig meget i min mentale tilstand, og det kan mine nærmeste mærke på mig. Jeg hviler mere i mig selv. Jeg er på den rigtige vej.
Du kan se meget mere til, hvordan det går Sarah Louise på viafree.
LÆS OGSÅ: Kjeld vandt ‘Den store vægtkamp’: Det hjalp på min datters bulimi
LÆS OGSÅ: ‘Den store vægtkamp’-Katrine: Jeg kunne aldrig være med
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser