Sangerinde voldtaget, bedøvet og holdt fanget: Nu åbner hun op - Her & Nu

Sangerinde voldtaget, bedøvet og holdt fanget: Nu åbner hun op

Sangerinden fortæller nu den fulde historie om den barske periode i sit liv, hvor hun blev bedøvet og voldtaget, mens hun blev holdt som gidsel i flere uger.

Af Lykke Buhl - 12. april 2020 kl. 18:55

Det er som taget ud af en skrækfilm, men ikke desto mindre er det, hvad der er sket for sangerinden Duffy.
LÆS OGSÅ: Linse i stor sorg: Har mistet Jytte
I 2008 brød hun igennem med singlen “Mercy” og siden fulgte flere store hits som særligt “Warwick Avenue” fra 2010. Men der, midt på karrierens tinde, forsvandt Duffy ud af rampelyset.
Tilbage i slut februar i år åbnede Duffy for første gang op omkring sit store traume, der havde isoleret hende de sidste ti år. På sin Instagram fortalte hun ærligt, at hun var blevet “voldtaget, bedøvet og holdt fanget i nogle dage”. Hun fortalte, at det havde taget hende lang tid at komme sig, men at hun nu var “okay”.
LÆS OGSÅ: Højgravid ung mor endte på fødegangen: Faldt og slog maven

Kidnappet til udlandet

Siden har Duffy fundet styrke i at dele sin historie, og derfor fortæller hun nu offentligheden alt det, hun husker, i et nyt blogindlæg.
– Det var min fødselsdag, jeg blev drugged på en restaurant, jeg blev siden holdt bedøvet i fire uger og fløjet til et fremmed land, forklarer Duffy, der kom til sig selv undervejs, mens hun blev holdt fanget i bagagerummet af et køretøj.
– Jeg blev sat ind på et hotelværelse, og gerningsmanden vendte tilbage og voldtog mig. Jeg husker smerten, og at jeg prøvede at holde mig vågen i værelset efter det skete, skriver hun.
LÆS OGSÅ: Paradise-babe ramt af depression igen

Gidsel i sit eget hjem

Dagen efter ville gerningsmanden ikke engang kigge på hinanden, og hun blev kommanderet til at gå bagved ham, da de tog til lufthavnen for at flyve tilbage, kun for at fortsætte mareridtet i Duffys eget hjem.
– Jeg fløj tilbage med ham, jeg forholdt mig roligt og så normalt, som man kan i sådan en situation, og da jeg kom hjem, sad jeg bedøvet som en zombie. Jeg vidste, at mit liv var i akut fare, han tilkendegav sløret, at han ville dræbe mig, beretter Duffy.
LÆS OGSÅ: UH! Geggo løfter sløret for ‘Stjerne boksning 2020’
De følgende fire uger blev Duffy holdt bedøvet i sit eget hjem, og hun husker ikke, om hun også blev voldtaget. I starten turde hun ikke flygte af frygt for, at gerningsmanden ville ringe til politiet.

Den uendelige flugt

Til sidst følte Duffy dog ingen anden udvej end at flygte fra gerningsmanden, og hun slap heldigvis væk uskadt. Hun fortalt dog aldrig politiet om det forfærdelige, der var hændt hende, og hun endte med at flytte rundt for at skjule sig.
– Efter jeg var blevet voldtaget og kidnappet, flygtede jeg. Jeg flyttede fem gange i de følgende tre år, aldrig følte jeg mig i sikkerhed fra voldtægtsmanden, jeg flygtede så længe, fortæller Duffy.
LÆS OGSÅ: ÅH NEJ: ‘Paradise Hotel’ rammes nu også af corona
Heldigvis blev det femte hjem det, Duffy følte sig sikker i, og her brugte hun de følgende år på at hele sine sår. I lang tid overvejede hun at skifte identitet og bosætte sig i et nyt land, men hun endte med at holde fast i sig selv.

Gerningsmanden er stadig på fri fod

I dag er Duffys gerningsmand stadig på fri fod, skriver hun. Duffy meldte nemlig aldrig den frygtelige hændelse til politiet, men den beslutning står hun ved, selv om hun ved, hun vil møde kritik for det.
– Efterfølgende følte jeg mig ikke i sikkerhed nok til at fortælle det til politiet. Jeg følte, at hvis noget gik galt, ville jeg dø og han ville have dræbt mig. Jeg kunne ikke risikere at blive mishandlet, eller at det kom ud overalt i medierne midt i min fare, fortæller Duffy, der siden har fortalt om episoden til to kvindelige politibetjente.
LÆS OGSÅ: Gravid realitybabe afslører fremtidsplaner med anden realityfyr

Bliver aldrig den samme

Duffy afslutter sit blogindlæg med at fortælle, at hun nu har sat punktum i sagen og ikke komme til at tale om det igen, og  heller ikke ønsker flere spørgsmål.
I stedet vil hun fokusere på sit mentale helbred fremadrettet og sin musik.
– Jeg skylder mig selv at udgive en samling musik en dag, selvom jeg i høj grad tvivler på, jeg nogensinde vil blive den samme som den person, folk engang kendte. Min musik vil blive målt på dens kvalitet, og denne historie vil blive noget, jeg oplevede og ikke noget, der beskriver mig, skriver Duffy og afslutter med, at hun endelig føler sig fri.
LÆS OGSÅ: DET SÅ DU IKKE PÅ TV: Her er sandheden bag Annas exit
Herunder kan du se musikvideoen til Duffys største hit – indtil videre – “Warwick Avenue”

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Ex on the Beach’-babe sendes hjem grundet temperament
LÆS OGSÅ: UH! Ikke set før i dansk ‘Ex on the Beach’-historie