Overvældet Sandy Esko: Debatten er enorm

Paradisoens blogindlæg har skabt større reaktioner, end hun havde troet.

Af Louise Vilsbøl - 7. november 2014 kl. 14:50

Efter Sandy Esko på sin blog fortalte, hvordan små børn på de sociale medier vil have hende til at følge dem, så de kan blive mere populære i skolen, har det skabt kommentarer fra flere steder. Komikeren Anders stjernholm røg til tasterne efter at have læst indlægget.
– Efter forbløffelsen over klarsynet og formuleringsevnen har lagt sig, så vil dette indlæg gøre en forskel i din verden som forælder. Jeg løfter min Mokai for dig, Sandy.
Også Dan Rachlin har rosende ord tilovers for paradisoen.
– Det er ikke nogen helt tosset udmelding. Jeg er virkelig i vildrede! Jeg har en ni-årig datter, som er på Instagram og Facebook. Vi følger med i hendes gøren og laden, men ved jo godt, at hun også gerne vil likes og bemærkes. Jeg synes det er en balance, og hendes likehungrende farmand forsøger efter bedste evne at finde den. Ageren på sociale medier for børn er bestemt ikke kun af det dårlige. De lærer en masse, som kan gavne dem senere hen. Men klart, at Sandy har en pointe. Og klart, at vi skal forholde os til vores børns ageren og opførsel.
LÆS OGSÅ: OPRÅB: Sandy Esko vil have små børn væk fra nettet
Det er overvældende
Sandy havde ikke troet, at indlægget ville skabe så megen debat og omtale. Faktisk havde ‘Paradise’-pigen slet ikke opdaget, at Anders Stjernholm og Dan Rachlin havde kommenteret det.
– Det gør mig utrolig stolt, at jeg har påpeget noget, jeg mener, er et vigtigt emne. Jeg tror, det skaber så meget opmærksomhed, fordi det er et emne, der ikke er blevet bragt ordenligt på banen før, siger Sandy til Realityportalen.dk og fortsætter:
– Mine observationer er nogen alle ikke har, og så tror jeg ærlig talt, at det er en chok-faktor, at det netop er “en som mig”, der kommer med denne udmelding.
LÆS OGSÅ: Breaking: Ulven afslører planer for realitypris
Inviteret til debat i Radio24syv
At Sandy selv har deltaget i ‘Paradise Hotel’, har fået nogen til at kalde hende dobbeltmoralsk. De fleste mener dog, ligesom Dan Rachlin og Anders Stjernholm, at det er imponerende at hun netop som realitydeltager godt kan se, at reality og sociale medier kan være skadelige. Og Sandy har intet problem med at lufte sine holdninger.
– Jeg har altid haft stærke holdninger til sager, som jeg har syntes var spændende, og det at kunne dele dem og også blive hørt, er jeg rigtig beæret over. Det betyder utrolig meget for mig, at jeg har mulighed for at skabe opmærksomhed omkring nogle emner, som jeg synes er relevante, fortæller Sandy.
Og man må sige, at hun har skabt opmærksomhed omkring emnet. I går gæstede hun Readio24syv, som man ikke lige forbinder med realitydeltagere normalt, til et interview omkring børn og sociale medier. Hør interviewet her.
Følg Sandy på hendes blog, hvor hun garanterer, at hun helt sikkert ikke er færdig med at lufte sine holdninger til samfundet.
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.