Sandras børn skulle ikke have en far: Jeg er bekymret for de mænd

Sandra fik et barn som 19-årig, og allerede et år efter planlagde hun at blive gravid igen. Hvilket lykkedes, men graviditeten satte gang i en undersøgelse af Sandras forældreevner.

Af Rikke Lynge - 7. november 2020 kl. 18:55

Sandra har oplevet en far i barndommen med misbrug, psykisk og fysisk vold, og hun ønsker ikke at lade en mand få samme indflydelse på hendes børns liv, som det har haft på hendes.

Sandra valgte derfor at blive gravid med en kendt donor, og selvom hun er alene med datteren, så havde hun igen betænkeligheder ved at få et barn mere som enlig mor. I en psykologisk undersøgelse af Sandra foretaget i forbindelse med forældrekompetenceundersøgelse står der, at Sandra har meget negative erfaringer i forhold til sin far. I interviewet med psykologen udtaler Sandra:

– Det er nok også derfor, jeg har valgt at få børn uden en far, for at undgå at mine børn; jeg ved godt, at der også er ulemper ved ikke at have nogen far, men jeg har gjort det, fordi jeg bare er bekymret for de mænd.

LÆS OGSÅ: Sandra voksede op på døgninstitution: Jeg stoler ikke på voksne

Sandras graviditet fik kommunen til at blive særligt opmærksom på Sandra igen, og en forældrekompetenceundersøgelse blev sat i gang for at vurdere, om Sandra er egnet som mor.

Som baggrund for undersøgelsen står der: Familiecenteret er bekymret for, hvorvidt Sandras forældreevner er tilstrækkelige. Bekymringen er steget, efter at Sandra har oplyst, at hun er gravid med sit andet barn.

LÆS OGSÅ: Barnebarnet har fået diagnose: Ønsker det ikke for nogen

Gjorde det for datteren

Da Sandras datter er halvandet år, og hun kun modtager støtte i hjemmet én gang om ugen, bliver Sandra gravid igen, og det resulterer i en længere kamp for retten til sine børn, som Sandra ikke havde forudset.

Til spørgsmålet “hvorfor valgte du at få et barn mere?”, svarer Sandra:

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethys kusine med i ny DR serie

– Jeg er jo selv halvt enebarn, og jeg manglede en, jeg kunne spejle mig i, som ikke var min mor, og som vidste, hvordan jeg havde det, uden jeg skulle sætte dybere ord på. Jeg ønskede at have en, der altid ville holde med mig. Jeg så på M og kunne godt tænke mig at give hende den mulighed for at have en, der er på bølgelængde med hende, fortæller Sandra til Realityportalen og uddyber.

– Selvom de selvfølgelig ville skændes, så ville de altid have hinanden, og jeg ville gerne give hende det, som jeg ikke selv fik, fortæller Sandra, der ikke var klar over, hvad hun havde sat i gang.

LÆS OGSÅ: ALDRIG VIST FØR! Produktionen bag ‘Robinson’: Sådan gør vi, når deltagerne bliver kedelige

Artikelserie om Sandra
Sandra blev kendt i tv-serien ’De Unge Mødre’. I dag kæmper hun for at få lov at beholde sine to børn, som myndighederne mener, hun ikke kan tage vare på. I syv artikler beskriver Realityportalen 22-årige Sandras liv og hendes kamp for at få lov at være mor.
Realityportalen har af Sandra fået lov at bringe udtalelser fra hendes sagsakter, ligesom vi angiver Sandras børns navne med forbogstav for at beskytte deres identitet.
Dette er den tredje artikel i Sandras historie.