Sandheden om Franks exit: Blachman tvunget til at smide ham ud

Meget tyder på at det ikke var Thomas Blachmans eget valg, at han i fredags måtte sende Frank ud af ‘X Factor’.

Af Kenth G. Madsen - 27. februar 2019 kl. 12:12

I fredagens ‘X Factor’ stod Thomas Blachman med valget mellem Frank og Gina, og han valgte at lade Gina gå videre til programmets liveshows. Eller gjorde han nu også det? For kort efter afslørede han i en Facebook-opdatering, at han følte sig tvunget til at sende Frank hjem.
– Når jeg i sidste øjeblik bliver frataget mit frie valg, fordi konstituerede eksperter mener, at de bedre end jeg ved, hvad du (Frank, red.) kan holde til eller ej, ja, da står jeg som så mange andre i dette land ufri overfor systemet. Hvad fanden ved systemet om kunstens helbredende kræfter, hedder det i opslaget, hvori han også tilføjer: ”Gina, du var kommet med uanset hvad”.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer afslører: Vi havde sex under reklamepauserne

Artiklen fortsætter under videoen, hvor ‘De unge mødre’-deltagerne Dea Louise og Rasmus får hjælp til rengøringen.


SE BILLEDERNE: Hjemme hos Frank fra ‘X Factor’: Forfulgt af tvangstanker
Så ifølge ‘X Factor’-dommeren var det altså ikke mangel på talent, der gjorde, at Frank måtte forlade talentshowet, men en beslutning taget af folkene bag programmet i et forsøg på at skåne Frank for de krævende liveshows. Det bekræfter TV 2’s underholdningsredaktør, Dorte Borreggaard, over for HER&NU.
– ‘X Factor’, og særligt deltagelsen i liveshows, er et meget krævende forløb, og vi har pligt til at passe godt på vores deltagere. Derfor har vi blandt andet en psykolog tilknyttet, der løbende laver en faglig vurdering af deltagerne, og den vurdering lytter vi selvfølgelig til og rådgiver ud fra. Hensynet til deltagerne vejer altid tungest – også i denne sammenhæng, siger hun.
LÆS OGSÅ: Pinlig ‘X Factor’-dommer svinet til: Se hans geniale modsvar

Overvældet af støtten

Den 54-årige førtidspensionist fra Høje Taastrup lider nemlig af OCD, Obsessive Compulsive Disorder, i svær grad. Tidligere på måneden fortalte han HER&NU om sin sygdom, der blandt andet gør, at han konstant vasker hænder og gør rent.
– Det har forfulgt mig siden 1995, og det er blevet værre. Samtidig har jeg tvangstanker, der medfører en skræk for, at der skal tilstøde min familie noget. Det er faktisk det værste af det hele, forklarede Frank, hvis mor led af rengøringsvanvid.
Frank fortæller til HER&NU, at han er glad for det, han har opnået, og han er slet ikke færdig med at lave musik.
LÆS OGSÅ: Drama hos ‘X-Factor’-dommer: Overrasket af indbrudstyv
– I min verden fungerede det på det tidspunkt sådan, at jeg ikke tænkte over at skulle nå så langt som muligt. Jeg havde opnået det, jeg ville med ‘X Factor’ – mere end det endda – så jeg var meget glad og tilfreds.
– Jeg har planer om at lave mere musik, og jeg har nogle idéer med at lægge videoer på YouTube, så dem, der godt kan lide at høre og se mig synge, har mulighed for det.
Han er overvældet over den store støtte, han har fået.
– Det skylder jeg mine fans, for jeg er overvældet. Jeg er overvældet over alle de flotte kommentarer, jeg har fået. Når min søster eller min veninde Dorthe læser dem op for mig, så sidder jeg og får en klump i halsen. Jeg er glad og overvældet og sidder bare og tænker: ‘hold da op – du gjorde det sgu godt Frank. Du har opnået, hvad du ville, og det var det’.
HER&NU har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thoms Blachman.
LÆS OGSÅ: WOW: Kendt YouTube-stjerne indtager ‘X Factor’