SæÞórs svære stund: Brød sammen bagefter

Bagedystdeltageren med oprindelse i Island havde svært ved at holde tårerne tilbage, da han lørdag aften dedikerede et stykke bagværk til sin afdøde mor

Af Kenth G. Madsen - 25. oktober 2021 kl. 14:57

I januar mistede SæÞór (udtales Sejfor) Kristinsson sin mor til kræft. Hun blev kun 57 år gammel, og lørdag aften viede han en kage til hende i ‘Den store bagedyst’ på DR1.

– Jeg var nervøs under optagelserne og brød sammen bagefter. Heldigvis havde filmholdet klippet afsnittet fint, så det endte med at blive en forløsning, og jeg er meget tilfreds, afslører den 29-årige bagedystdeltager til HER&NU.

LÆS OGSÅ: ‘Den Store Bagedyst’-deltager vil gerne have fred

Artiklen fortsætter under videoen, hvor SæÞór Kristinssons kæreste, Thomas Evers Poulsen, fortæller om ‘Vild med dans’ med sin partner Mascha Vang.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-Ralf afslører: Holdt indlæggelse hemmelig for familien

I bagedysten fortalte han om de overvejelser, han havde gjort sig.

– Jeg har lovet ikke at tude, så jeg prøver at samle mig. Men jeg tænkte at lave en hyldest til hende. Og det er også på grund af hende, jeg tilmeldte mig ‘Bagedysten’, så det er hårdt, hun ikke kan følge mig, sagde SæÞór, og gik i gang med projektet.

Kagen til minde om SæÞórs mor bestod af en mosaik af småkager med et stort hjerte af glasur udformet som en klassisk sømandstatovering og omkranset af fotominder.

LÆS OGSÅ: CHOK! Bagedyst-deltager skilt

SæÞór mindedes sin mor med denne kage. (Foto: DR)

– Jeg følte, hun var med mig hele vejen, siger han videre.

Det færdige afsnit oplevede SæÞór for første gang på lige fod med seerne lørdag aften på tv.

– Det blev ovenikøbet vist på min mors fødselsdag, og jeg så det sammen med fire af mine fem søskende. Vi hyggede os med kage og mindedes hende, fortsætter deltageren, der også fik god respons på de sociale medier oven på den følelsesladede bekendelse.

– Folk har været søde og givet udtryk for, det er modigt af mig at sætte ord og handling på sorgen, siger islændingen, der samtidig formåede at løfte aftenens øvrige bageudfordringer til et så højt niveau, at dommerne kårede ham til ugens ‘Mesterbager’ blandt otte tilbageværende deltagere.

SæÞór Kristinsson bor i lejlighed i Vanløse med kæresten Thomas Evers Poulsen fra ‘Vild med dans’. (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler afslører kønnet