Så du ‘X Factor’: Sådan kom Julie-Maja ud af sin socialangst

5 Chair Challenge-deltageren var ikke tryg ved andre mennesker, og måtte gennem en psykolog-behandling, før hun kunne træde op på scenen.

Af Kenth G. Madsen - 22. januar 2021 kl. 21:05

I unge-kategorien foldede Julie-Maja fra Brønshøj sig ud i aftenens ‘X Factor’, men der herskede ikke bred enighed blandt dommerne, at hun skulle gå videre. DJ Martin Jensen kritiserede nemlig hendes sangvalg, men kategoribestyreren Oh Land forsvarede hende resolut.

– Det er honning for sjælen, når du synger. Jeg er ikke i tvivl om, at du fortjener en stol, fastlog hun, og herefter blev der ikke rokket ved kendsgerningen i den hårde konkurrence om pladserne i 5 Chair Challenge.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Denne ‘Ex on the beach’-deltager har været med i ‘X Factor’

Set i bakspejlet var Julie-Maja dog ikke specielt tilfreds med præstationen, hvor hun kastede sig ud i at synge en musikalsk genre med mere elektronisk lyd, end hun er vant til.

– Der var nogle tekniske udfordringer med sangen, erkender den 20-årige jurastuderende til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Jonas sang sig ud af krisen: Min far svigtede

Julie-Maja (Foto: Privat)

At den kønne sangerinde i det hele taget er nået så vidt at kunne stille sig op foran et publikum, er i sig selv et vidunder. For som 12-årig led hun af socialangst, hvor hun kun følte sig tryg sammen med et par nære veninder og familie. Klassekammeraterne brød hun sig ikke om at være sammen med.

– Jeg var genert og ængstelig. Jeg kunne knap nok snakke med andre mennesker, og når det var frikvarter, måtte jeg gå på toilettet og være der, til frikvarteret var slut, fortalte hun, der med lidelsen endte ud med ikke at kunne passe undervisningen. I 8. klasse tog hun imod et behandlingsforløb med en psykolog, og det kom til at stå på i et års tid.

LÆS OGSÅ: Martin Jensen svarer på kritik: Ukulelen er ikke problemet

– Det handlede om tvivlen på egne evner, dårligt selvværd og -tillid, men det hjalp mig efterhånden. Jeg fik et fundament og fandt ud af, at jeg kunne en masse ting, forklarer hun, der herefter skiftede skole, og så kom der skub i sagerne.

– I starten var jeg meget stille, men jeg fik nye venner og de fik mig i den rigtige retning. Min far var musiklærer på skolen, så vi optrådte sammen under et tema med gospel. Siden er det gået godt, og jeg fik åbnet op. I dag lider jeg ikke længere, siger Julie-Maja, der for tre år siden også deltog i talentkonkurrencen ‘Live’ på DR, hvor hun nåede ganske langt efter at være sendt videre af selveste “Rockmama” Sanne Salomonsen.

LÆS OGSÅ: Nye gæster på ‘Paradise Hotel’?