Det så du ikke på tv: Tobias truede sig til 'Robinson'-exit - Her & Nu

Det så du ikke på tv: Tobias truede sig til 'Robinson'-exit

Tobias måtte gå langt for at få lov til at rejse hjem fra ‘Robinson Ekspeditionen’.

Af Lars Sejr - 26. september 2016 kl. 20:14

Store, stærke Tobias var præmien, da deltagerne i ‘Robinson Ekspeditionen’ dystede sidste mandag. Her vandt Hold Nord den unge kok, men efter to døgn brød han sammen og forlod ekspeditionen til vært Jakob Kjeldbjergs store fortrydelse.
Da beslutningen var truffet, ville Tobias hurtigst muligt væk fra øen, og det medførte, ifølge HER&NU’s oplysninger, trusler om selvskade, så han var sikker på at få sin vilje.
– De andre sagde, jeg skulle sige til produktionen, at jeg ville stikke min hånd ind i bålet, hvis jeg ville ud. Men jeg havde aldrig tænkt mig at gøre det. Så langt ude er jeg ikke, siger Tobias.
LÆS OGSÅ: Kjeldbjerg træt af quittere: Det er så tarveligt
Men du sagde til produktionsholdet, at du havde tænkt dig at gøre det?
– Jeg kan ikke huske, om jeg sagde det, men det kan sagtens passe.
Tobias’ opførsel blev tolket som et angstanfald, at følelsen af isolation gjorde ham panisk, hvilket han selv til dels kan nikke genkendende til.
– Jeg har oplevet angstanfald før, og det vil jeg ikke kalde min oplevelse dernede. Jeg ved ikke, hvad der gik galt. Jeg tror også, det handlede om turen derned, hvor jeg rejste alene, mens de andre rejste sammen. Jeg overnattede alene i Manila, og det var rimelig angstprovokerende, siger Tobias til HER&NU. Den følelse ændrede sig ikke, da han kom ud på øen.
– Jeg begyndte at ryste og tankerne kørte rundt, fordi jeg ikke kunne sove om natten. Jeg sad bare og holdt gang i bålet og sagde hej til de andre, når de skulle tisse om natten. Jeg havde også haft en dialog med min eks-kæreste lige inden, jeg tog afsted, og vi fik aldrig afsluttet dialogen ordentligt. Man sidder og kigger mod himlen alene, og selv Karlsvognen vender på hovedet, siger Tobias.
LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Afghanistan-udsendelse skabte problemer for Benjamin
Så det var følelsen af isolation, der satte gang i tankerne?
– Ja, lige præcis. Det var en form for klaustrofobi, fordi jeg ikke kunne komme væk fra øen. Der er en lang sejltur til noget, der bare minder om land. Så ja. Mine venner og familie har spurgt, om jeg fortryder, at jeg gav op, og der siger jeg nej. Det gør jeg sgu ikke, for jeg kan godt huske følelsen, jeg havde dernede.
– Det eneste positive er de venner, jeg har fået, og jeg må nok også indrømme, at jeg troede, der skete lidt mere. Der var enormt meget tid på øen, hvor vi ikke lavede noget som helst.
Hvordan har du det så i dag?
– I dag har jeg det godt. Jeg ser min søn, jeg arbejder og har planer for fremtiden. Det går godt, smiler han.
Artiklen er oprindeligt bragt hos HER&NU.
LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Robinson-deltager ramt af hård depression
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.