Royalt horoskop 2022: Stort år i vente for kongefamilien

Fornyelse og forandring venter kongefamilien.

Af Nikolaj Vraa - 9. januar 2022 kl. 11:55

Året 2021 blev endnu et år i pandemiens skygge, og det ramte også den kongelige familie hårdt.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor kronprinsessen møder børnene på Vigerslev Allés Skole.

Kun få måtte deltage i prins Christians konfirmation i maj, og dronningens 81-års fødselsdag kunne igen ikke afholdes med den store folkesamling på Amalienborg Slotsplads. Til gengæld var det en stor glæde for majestæten at komme på sommertogt med Dannebrog og gennemføre besøg på Færøerne og i Grønland.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

Året blev rundet af med et triumftog i Tyskland, hvor man kunne se, hvor stolt dronningen er over, at kronprins Frederik nu trives så godt i sin rolle som tronfølger.

Endnu en omgang med restriktioner betyder, at kongehuset igen må begynde det nye år uden de traditionsrige nytårstafler- og kure, ligesom mange af festlighederne ved dronningens 50-års regeringsjubilæum midt i januar er aflyst.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

Ifølge HER&NUs astrolog bliver det et udfordrende år med store omvæltninger i den kongelige familie, hvor især kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på hver deres måde træder i karakter, mens dronning Margrethe vil blive udfordret på forskellig vis.

Dronningen får endnu et udfordrende år

(Foto: Klaus Bo Christensen, Kongehuset og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Dronning Margrethe

Født: 16. april 1940
Tid: Kl. 10.29
Sted: København
Stjernetegn: Vædder

Helbred

(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Ved årets start kan dronningen allerede så småt være i gang med at ændre på nogle daglige vaner. Helbred, velvære og dagligdag er nemlig i fokus netop nu, og kroppen taler sit tydelige sprog. Dronningen ved godt, at der er behov for ændringer, hvis hun skal bevare sin vitalitet og livskvalitet. Der er grobund for lidt af en forvandling. Det kræver, at hun ser ærligt på sin situation og overgiver sig til processen. Især i januar er det områder, der får fornyet opmærksomhed, men hele året kan dronningens omsorg for sig selv og kroppen bane vejen for positive ændringer, også på længere sigt. I midten af januar, midten af september og slutningen af oktober kan hun især blive mindet om, at omstændighederne stiller nye krav til, hvordan hun håndterer sine udfordringer. Dronningen kan føle øget behov for frihed eller for at kunne bruge sine kreative evner på nye måder.

LÆS OGSÅ: Kongelig familieforøgelse

Kærlighed

(Foto: Ritzau Scanpix)

Der kan ske ændringer i, hvem dronningen samarbejder med omkring blandt andet kreative projekter og økonomi. Dronningen kan desuden få et venskab eller møde en samarbejdspartner, der viser sig at få stor betydning. Der er gode muligheder det meste af året, dog er det især markant i slutningen af juni. Kærlighed i mere bred forstand får en tiltagende vigtig rolle. Kærlighed og medmenneskelighed er helt centrale temaer for året. Visse oplevelser vil ikke længere have den samme betydning som tidligere. Dronningen har større fokus end tidligere på det, der forbinder mennesker. Det, der forener og gør mennesker lige. Dronningen har stor empati for andre, men søger også at udvide sine horisonter på helt nye måder.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Tvillingerne i byen med mor

Arbejde

(Foto: Klaus Bo)

Året kan til tider føles som lidt af en prøvelse. Dronningen kan opleve, at hendes autoritet og selvfølelse bliver udfordret af andre eller af omstændigheder. Hun bliver konfronteret med viden, som hun er nødt til at forholde sig til. Hun er i en transformationsproces, der stiller store krav. Hun vil opnå de bedste resultater ved at se kendsgerningerne i øjnene, være ærlig over for sig selv og tage udfordringerne op. ”Magtkampe” er mulige, men ærlig og klar kommunikation er dronningens styrke og nøglen til at øge selvfølelsen. Også mål og drømme er under forandring. Noget, der tidligere var en drøm eller vision, er det ikke længere, og nye drømme opstår. De kreative interesser er dog i særligt fokus, og formidling heraf fylder meget. Dronningen er især i rampelyset i januar, særligt midt på måneden, og aktiviteter omkring den 6. maj, 9. november og 7. december kan også have særlig betydning. Hvis nye aftaler skal indgås, er den 2. marts en god dato til formålet.

LÆS OGSÅ: Isabella imponerer: I fars fodspor

Familie

(Foto: Foto: Klaus Bo Christensen, Kongehuset og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Temaer omkring familie og slægt er meget betydningsfulde for dronningen i år. Særligt i januar, juni og  eptember. Det er en transformativ og potentielt healende periode, hvor hun genbesøger nostalgiske barndomsminder og oplevelser med familien, der har haft stor betydning i hendes liv. Der kan være minder, som hun nu er parat til at give slip på, mens andre bliver revitaliseret og får en fornyet plads i hendes hjerte. Enhver form for kreativ eller kunstnerisk formidling er i den forbindelse en konstruktiv måde at give tidligere oplevelser nyt liv og at afslutte de kapitler, der er modne til det. Resultaterne heraf vil meget vel være synlige for omverdenen, men processen er i høj grad en indre proces.

Nu er det alvor for Frederik: Træder i karakter

Kronprins Frederik

(Foto: Peter Hauerbach)

Født: 26. maj 1968
Tid: Kl. 23.50
Sted: København
Stjernetegn: Tvillingerne

Helbred

(Foto: Lars E Andreasen)

Det er et år med store omvæltninger, og det kan til tider være både fysisk og psykisk hårdt. De ydre forandringer er én ting, men den indre, bevidsthedsmæssige forvandling kan indimellem skabe forvirring og usikkerhed. Det er vigtigt at prioritere alenetid og tid til refleksion, langt væk fra hverdagens pligter og pres – uden at det skal blive en virkelighedsflugt. Bevægelse og flow er afgørende for kronprinsens velvære. Det er vigtigt for kronprinsen at kunne dele sine erfaringer med sine nære og udvikle sig herigennem. Han har generelt set behov for hudløs ærlighed og gensidig tillid i sine nære relationer, og det er temaer, der er særligt vigtige i en tid, hvor sensitiviteten er stor og det ydre pres ligeså. Nysgerrighed og dyb interesse fra de nære er central her, og lige så vigtig er hans egen nysgerrighed over for andres synspunkter.

LÆS OGSÅ: Tina Lunds frygt for datteren blev til virkelighed

Kærlighed

(Foto: Bo Nymann)

Det er kærlighed, der gør, at kronprinsen klarer sig igennem årets udfordringer. Kronprinsen lærer meget om kærlighed i år. Han vil nå nye dybder og se flere af kærlighedens mange ansigter, herunder både ubetinget kærlighed og kærlige grænser, der er nødvendige mellem mennesker – og over for en selv. I slutningen af januar kan en bestemt relation være særligt vigtig for kronprinsen. April og maj er de mest romantiske måneder og kan byde på både uventede overraskelser og dyb kærlighed. Det er samtidig et år, hvor han er i en proces, hvor han i stigende grad oplever, at det, han værdsætter har ændret sig. Slutningen af september, slutningen af november og de første tre uger af december er også perioder, der kan byde på romantik og kærlighed.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary i Burkina Faso: Trodser terrorfrygt for børnene

Arbejde

(Foto: Niels Henrik Dam, Bo Nymann, Lars E. Andreasen, Franne Voight, Keld Navntoft/Kongehuset)

Kronprinsens rolle og image er under forandring. Udadtil har forandringerne hidtil været mindre synlige, men i år vil offentligheden få nye sider at se. Allerede første halvår vil han træde i karakter med fornyet tyngde og modenhed, og hans empatiske og visionære sider vil være mere fremtrædende. Men hele året bærer præg af fornyelse, særligt omkring image og kommunikationsstil. Der er behov for at tænke nyt og bevæge sig ud af komfortzonen her. Særligt fra oktober og fremefter vil han tilpasse sig en ændret rolle. Han vil være mere kommunikerende og nysgerrig på andres perspektiver. Bag kronprinsen står kronprinsessen og den øvrige familie, og der vil ske forandringer på begge områder, som har afsmittende effekt på hinanden.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie lykkelig: Overvandt sygdommen

Familie

(Foto: Niels Henrik Dam, Bo Nymann, Lars E. Andreasen, Franne Voight, Keld Navntoft/Kongehuset)

Allerede ved årets start er den helt nære familie i fokus. ‘Hjem er der, hvor hjertet er’ slår tonen an allerede 1. januar, og det er netop hjertet, det handler om. Omsorgen for de nærmeste ligger kronprinsen på sinde, og pligterne kommer i anden række. Han indtager en central rolle i familien og tilpasser sig til eventuelle ændringer på hjemmefronten. Og der kan meget vel være ændringer. Hele året har kronprinsen et øget fokus på sin familie, og dette fokus styrkes i december, hvor han er særligt optaget af familiære anliggender. Familien gør måske deres behov gældende nu, og det er vigtigt, at han samtidig er tro mod sin indre stemme. Der kan være behov for en justering af kronprinsens position for at tilpasse sig krav fra omverdenen, og her handler det om at finde en mellemvej mellem modstridende behov og værdier.

Læs resten af kongefamiliens horoskoper i denne uges HER & NU.