'Robinson'-vinders mors blev dræbt: Nu deler hun historien i ny true crime-dokumentar

Da ‘Robinson’-vinderen Malene Hasselblads mor døde, var Malene overbevist om, at moren var blevet udsat for en forbrydelse. Det er der kommet en true crime-dokumentar ud af.

Af Anna Løwe - 7. marts 2020 kl. 10:55

True crime-genren er populær som aldrig før, og fra tirsdag den 17. marts kan man på Viaplay og TV3 følge ‘Robinson’-vinderen Malene Hasselblad og undersøgende journalist Henrik Qvortrup i den nye dokumentar ‘Seriemordene på Østerbro’.
I marts 2019 blev Malenes mor, Inez Hasselblad, dræbt i sin lejlighed på Vangehusvej på Østerbro i København. Politiet overså drabet, men Malene Hasselblad fik senere overbevist dem om, at morens død ikke var naturlig – men et drab. Malenes opdagelser fik politiet til at se nærmere på en række andre dødsfald i samme boligforening, og det viste sig, at politiet også havde overset to andre drab.
LÆS OGSÅ: Vild true crime og kvindelige bodyguards: Dét skal du se på Netflix

I ‘Seriemordene på Østerbro’ har produktionen fulgt Malene gennem et år: De er med første gang, hun besøger sin mors lejlighed efter drabet, de har fulgt politiets et år lange efterforskning, og de er med under retssagen, som er i gang netop nu. Det er første gang, Malene udtaler sig om sagen og drabet på sin mor. Malene kæmper en hård kamp for at få sin mors drabsmand dømt og for at få ændret retssystemet, så noget lignende ikke kan ske igen.

LÆS OGSÅ: Kim Kardashian med i ny true crime-dokumentar

Sammen med Malene arbejder Henrik Qvortrup på at komme til bunds i sagen. Han undersøger, hvordan politiet kunne overse tre drab, han graver sig ned i den tiltalte, James Schmidts, fortid og gransker hans tidligere forbrydelser og domme. Henrik taler med vidner, der kender den tiltalte, og som ikke tidligere har delt deres historie. Og han afslører afgørende detaljer om seriemordene på Østerbro.

Se traileren for programmet nedenfor:

‘Seriemordene på Østerbro’ får premiere tirsdag den 17. marts på Viaplay og TV3.
LÆS OGSÅ: Drabschefen bliver tv-vært: Svært at gå på pension
LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinders mor offer for formodet seriemorder