‘Robinson’-deltagers biografi: Fra Jehovas Vidner til kønsskifte

Sascha Louise Sprange har skulle kæmpe for at blive den person, hun altid har følt sig som.

Af Rikke Lynge - 27. august 2021 kl. 19:25

Sasha Louise Sprange, der er kendt for ‘Robinson Ekspeditionen’ 2018 har i flere år kæmpet for at blive kvinde, da hun er født som Christian, og den kamp har hun skrevet om i en ny bog ‘Min kamp for at blive kvinde’, der udkommer i dag.

– Bogen handler om mit liv, og hvad jeg har været igennem både på godt og ondt i forhold til min transformation, men også i forhold til min opvækst. Det har været en kamp at være fanget i den forkerte krop. Men bogen handler også om ensomhed, som mange måske kan genkende fra den her Corona-tid, så der er mange ting, man måske kan nikke genkendende til, fortæller Sasha Louise til HER&NU

Sasha Louise er  vokse op i en familie i total nedsmeltning, hvor Jehovas Vidner både frelser og fordømmer, og det er et stort emne, der fylder i bogen.

SE BILLEDET: Sådan så ‘Robinson’-Sasha ud som mand

Sasha Louise startede, da hun var i slutningen af 20’erne med at komme i hormonbehandling.

– Jeg fik ikke rigtig hjælp af systemet, så jeg måtte låne hormoner af kvinder og folk, jeg lærte at kende i miljøet, og så begyndte jeg at transformere mig selv, fortæller Sasha Louise i ‘Go Aften Live‘ på TV 2.

Først som 33-årig, på et privathospital i Miami, bliver Sasha Louise på overfladen den kvinde, hun altid har følt sig som indeni.

Sasha Louise Sprange fra ‘Robinson’ 2018 (Foto: TV3)

LÆS OGSÅ: Bro deler kærlighedserklæring til ny ‘Paradise’-kæreste

– Det var noget af en kamp at gennemgå. Jeg fik ikke lavet det i Danmark, da jeg rigtig gerne ville bevare mine nerver intakt, så jeg kunne få orgasme og mærke, at jeg er en kvinde, og en af de bedste læger er i USA, fortæller Sasha Louise fortsat i TV 2-programmet.

Biografien, der har været tre år undervejs, har Sasha Louise selv været meget inde over i forhold til skriveprocessen, men hun har også haft medforfatteren Maren Swart med i forløbet.

LÆS OGSÅ: CHOK: Lægerne er i tvivl om Pitzners sclerose

Stor støtte hos kæresten

Sasha Louise får stor støtte til bogen fra sin kæreste, Mark, som hun har været kærester med et halvt års tid.

– Jeg glæder mig rigtig meget til selv at læse den (bogen red.), for jeg har ærligt talt ikke selv læst den endnu, men det bliver en oplevelse. Jeg støtter dig i alt, hvad du gør, skat, fortæller Mark, mens han kigger på Sasha Louise.

– Jeg kender en del til hendes rejse. Vi bor også sammen, og det har vi gjort i lang tid, så vi kender hinanden på godt og ondt, vi er et team, fortæller Mark.

LÆS OGSÅ: Forladt af ‘Prince Charming’: Nu har han fundet kærligheden

Har datet Teitur

Dem der ikke kan huske Sasha Louise fra ‘Robinson’ kan måske huske hende fra ‘For lækker til love’, hvor hun datede ‘Paradise Hotel’-vinderen Teitur Skoubo.

Teitur blev hurtigt tiltrukket af Sasha Louises charme, men det var vigtigt for ham at vide, hvor langt Sasha Louise var i sit kønsskifte.

– Alt. Full woman now, fortæller Sasha Louise i programmet på Viaplay.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Christian er tilbage i Danmark: Jeg skal på detox

Fremtidsplaner med Mark

Sasha Louise viste for nylig Mark frem for offentligheden for første gang til ‘Vi elsker 90’erne’ i Rødovre, og de to ser lyst på fremtiden.

– Jeg tager en dag ad gangen, men vi gør alting sammen, og vi har det godt sammen. Jeg tror ikke, vi tænker ti år frem i tiden, vi tager en dag ad gangen, fortæller Mark og Sasha Louise supplerer.

Sasha Louise fra ‘Robinson’ havde taget kæresten med til 90’er fest. (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Seks kendte danskere er klar i nyt realityprogram

– Det med fremtidsplaner, det har man jo altid, man har jo drømme, man gerne vil opnå i livet, og Mark er meget god til at støtte mig i mine planer – jeg har mange ting, jeg rigtig gerne vil, fortæller Sasha Louise og uddyber:

– Vi vil gerne have noget større og bo i for det første, det har vi haft som projekt, og lige nu knokler vi med at få etableret et soveværelse i vores nuværende lejlighed, og ellers skal vi have noget andet i indre by, slår Sasha Louise fast.

LÆS OGSÅ: WOW! Irina Olsen sammenlignes med denne store stjerne