Rikke Chilli vandt over depressionen: Jeg kan mærke glæde igen

Rikke Chili har været langt nede, men nu går det den rigtige vej.

Af Rikke Lynge - 22. april 2021 kl. 9:11

Realitydeltageren Rikke Chili kendt fra ‘For lækker til love’ og ‘Divaer i junglen’ gik i oktober sidste år ned med stress, som senere udviklede sig til en svær depression. Rikke Chili har derfor i en længere periode været sygemeldt fra sit arbejde for at få styr på sig selv og sine følelser, og selvom hun ikke er i mål, så har hun rundet en vigtig milepæl.

– Det ser ud som om, jeg er kommet ud af min depression, hvilket gør mig super lykkelig. Det vil så sige, at jeg lige nu kæmper med min stress, som jeg kæmper meget med, da det er kommet i forgrunden, nu hvor min depression er kommet i baggrunden. Min stress er blevet meget mere tydelig nu, da jeg kan lave mere. Hvor mit energiniveau før var på 10-15%, så er mit energiniveau nu oppe på 40-50%, fortæller Rikke i en video på Instagram, hvor hun også viser, hvilken type medicin hun tager.

LÆS OGSÅ: Rikke Chili lagt for had: Nu siger hun fra

– Jeg skal stoppe med sovepiller og de beroligende, når jeg lige får stressen under kontrol. Jeg er nu ved at “udfordre” den, så jeg kan komme af med den og lære at kontrollere den, så jeg langt om længe kan få mit liv tilbage, fortæller Rikke til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne udsat for psykisk vold: Han truede med at barbere mit hår af

Rikke Chili ved, at det kan lade sig gøre, for hun har lært at styre sin panikangst, som hun har haft de seneste 12 år.

– Panikangsten har jeg under kontrol. Den viser sig kun, når stressen får rigtig fat. Derfor er panikangst ikke udpræget negativ for mig. Den sætter ind, når jeg ikke har lyttet til min krop, og når den først rammer, så er jeg nødt til at lytte, for den tilstand er ulidelig og umulig at være i. Lige nu (fordi jeg udfordrer stressen) må jeg selvfølgelig leve med, at den kan komme, men det er stadig meget hårdt, fortæller Rikke, der altid har vidst, at der var lys for enden af tunnelen.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Paradise Hotel’ pauses på grund af overgreb

– Jeg har altid sagt det, men nu kan jeg mærke det. Det er ikke længere bare mig, der fortæller mig selv det, jeg kan mærke, at det virkelig er sandt. Jeg er virkelig glad og kan mærke glæden, energien og lysten til at stå op om morgenen i maven igen, fortæller Rikke, der sætter enormt stor pris på de mennesker, der har været der for hende, for eksempel kæresten Martin.

– At have været dette i gennem medvirker til, at jeg elsker alt det jeg har. Jeg er lykkelig for alle mine nærmeste for at have stået ved min side og støttet mig – det må have været så hårdt for dem også. Det er aldrig nemt at være pårørende og se den person, man elsker, miste sig selv og intet kunne gøre for at hjælpe, fortæller Rikke.

LÆS OGSÅ: YES! ‘Sommerdahl’ vender tilbage

Læs mere om