Rift om Alex: Ombejlet af rigmænd

Grevinden er med i millionærklubben.

Af Nikolaj Vraa - 13. februar 2021 kl. 15:56

Selv om grevinde Alexandra vendte tilbage til erhvervslivet, netop som Covid-19 for alvor ramte verden, har hun fået godt gang i karrieren. I sommer tiltrådte hun et direktørjob hos Bang & Olufsen, og ved årsskiftet blev hun medlem af bestyrelsen hos softwarefirmaet Unumed ApS. I forvejen har hun siden 2007 været bestyrelsesmedlem i schweiziske Ferring Pharmaceuticals.

Nu kan HER&NU fortælle, at den 56-årige forretningskvinde har sagt ja til at indtræde i ejerkredsen af techvirksomhed Wikifactory i forbindelse med, at den flytter fra Hong Kong til Danmark. Og det er ikke uden grund, at der er rift om Alexandra. Inden hun i 1995 flyttede til Danmark, havde hun haft en kometagtig karriere i Hong Kong inden for finans og marketing, blandt andet med ledelsesposter hos GT Management Asia.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang fik taget afsked: Vi ses igen

Udover grevinden har Wikifactory-grundlæggeren Nicolai Peitersen også fået gulddrengene Mikal Hallstrup og Niels Christian Nielsen med ombord. Nielsen er formand for Unumed ApS, mens Hallstrup tjente over 100 millioner på at sælge sin andel af virksomheden Designit i 2015.

Mangemillionæren Mikal Hallstrup er sammen med grevinde Alexandra gået ind i ejerkredsen af Wikigroup (Foto: Nikolai Linares)

Wikifactory er en online platform for fælles produktudvikling, som gør det muligt, at man virtuelt kan produktudvikle på tværs af landegrænser. På nuværende tidspunkt bliver deres unikke platform, Internet of Production, brugt af 80.000 produktudviklere i 190 lande. Der udviklet flere end 4.000 produkter via platformen som for eksempel elbiler, droner og robotter. Ifølge Wikifactory har man haft en vækst på 15 procent hver måned under Coronakrisen.

LÆS OGSÅ: Christiane opløst i tårer: Sorgen sidder som en knude i maven

Intense, politiske uroligheder i Hong Kong har ifølge Berlingske fået Nicolai Peitersen og de andre medstiftere af Wikiegroup til at flytte virksomheden til Danmark (Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix)

– Grevinden har fået kendskab til Wikifactory gennem sit netværk. Hun tror på konceptet og vil gerne investere i det, fordi den sociale vinkel er i tråd med hendes værdier, siger hendes presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen. Hun afviser dog at kommentere på, hvor stor investeringen er.

LÆS OGSÅ: Ægteparret mødes i tv-serie: Svedige håndflader

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa i stor sorg