Remee og Mathilde hos fattige børn i Kenya: Deres historie minder om min

Parret var for nylig sammen i Kenya, og børnenes historier gjorde især indtryk på Remee.

Af Jan Körner - 3. marts 2019 kl. 13:55

Selv lever de et privilegeret liv i Danmark, så der ventede Remee og Mathilde en øjenåbner, da de for nylig atter var på besøg i Kenyas slum som udsendte for SOS Børnebyerne.
De små fattige børns historie gjorde ekstra indtryk siden første besøg, hvor parret endnu ikke var blevet forældre til deres datter, der blev undfanget i landet og derfor har fået navnet Kenya.
– Første gang vi besøgte børnebyen, var det stort og livsændrende, men det er en helt anden følelse at se alle børnene igen, efter vi er blevet forældre til Kenya, fordi vi selv ved, hvor megen kærlighed børn har brug for. Det er ubærligt at tænke på, hvor mange børn der ikke har mulighed for at få deres forældres kærlighed og de bedste muligheder i livet på grund af fattigdom og sygdom, siger Mathilde Gøhler til HER&NU.
LÆS OGSÅ: Remee taler ud om sin store fiasko

Artiklen fortsætter under den sjove video, hvor Kenya viste sig fra sin lidt for kunstneriske side.


LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Der kommer mere tv med Mathilde og Remee

Alle odds imod sig

Parret fik mulighed for at se drengen Rei, som de har været faddere for siden 2014. Hans historie minder meget om Remees. Som baby blev han afleveret på en politistation og senere adopteret.
– Reis historie minder meget om min egen, og det er rørende at se, hvor godt han klarer sig i børnebyen. Vi har været faddere for Rei siden 2014, og det er fedt, at vi kan følge hans udvikling og se, at han får en tryg barndom og muligheden for at klare sig godt i livet, selv om han har haft alle odds imod sig, siger Remee til HER&NU om mødet med drengen.
Under besøget fik han Rei til at vise sig, hvor han boede, ligesom den lille dreng gav ham en opvisning i, hvordan han trommer på spande.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne indrømmer: Jeg røg hash hver dag

En stor oplevelse

Sidst de var i Kenya var det for at søsætte en række projekter, der skulle bedre livsvilkårene for de fattige børn.
– Det har været en stor oplevelse at komme tilbage til Kenya og møde Rei og alle børnene igen. Men det er også inspirerende at se, hvor meget der er sket siden vores første besøg, hvor vi satte en række projekter i gang, der skulle styrke børnenes kreative sider. Vi har bygget en multi-bygning, som nu fungerer som musikskole, computer study, bibliotek, kunstskole og mødelokale. Nu går vi i gang med at lave et dansestudie og plads til mere sport, og når det hele står klar, er vores ultimative mål at kopiere denne model til alle de børnebyer, der har brug for det, fortæller Remee.
Også Mathilde var imponeret over, hvad der er sket siden deres seneste besøg.
– Man kan virkelig se, hvilken forskel hjælpen gør for familierne – de kæmper sig på fode igen og kan igen forsørge deres familier og sende børnene i skole, og på den måde leve et værdigt liv, med stolthed og oprejst pande, siger hun.
Se flere billeder fra parrets besøg i galleriet over artiklen.
LÆS OGSÅ: Ung mor endt i kørestol efter vildt vægttab: Jeg kunne ikke huske min mand