Realitystjerner opfordrer: HUSK AT STEMME I DAG!

Realitystjernerne Jessica Priscilla og Luna Munk hjælper Realityportalens læsere med at få styr på Europa-Parlamentsvalget, som afholdes i dag.

Af Lykke Buhl - 26. maj 2019 kl. 8:55

I dag, søndag d. 26. maj, afholdes der valg til Europa-Parlamentet. Alle stemmeberretigede har fået et valgkort tilsendt med posten, og her på står skrevet, hvor man skal møde op mellem klokken 09.00 og 20.00 for at afgive sin stemme.
Jessica Priscilla fra ‘Mig og min mor’ er en af dem, der vil være at finde i stemmeboksen til Europa-Parlamentsvalget i dag.
LÆS OGSÅ: CHOK: Stort reality-bryllup aflyst
– Jeg synes, det er vigtigt at bruge sin stemmeret. Europa-Parlamentsvalget er vigtigt, da vi også er en del af EU, forklarer hun.
Vigtigheden af valget er også klar for hendes realitykollega Luna Munk fra ‘De Unge Mødre’.
– Jeg stemmer til EU-valget, og det gør jeg fordi, at EU har meget stor betydning for Danmarks fremtid. Det er i EU, der bliver bestemt en masse direktiver, som kommer til at påvirke os som samfund fremadrettet, uddyber Luna.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘De unge mødre’-stjerne er gravid igen

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Silas lokker folk til at stemme – på ham i ‘Vild med dans’!

LÆS OGSÅ: CHOK: Reality-fyre går ind i politik
Generelt er valgprocenten ikke lige så høj til EU-valg som til de nationale valg, altså kommunalvalg, regionsrådsvalg eller Folketingsvalg. Og de to realitystjerner forstår godt, at det kan være svært at forholde sig til Europa-Parlamentsvalget, fordi det ikke føles lige så nært som Folketingsvalget, ligesom det heller ikke debatteres lige så meget i medierne.
LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-babe afslører: Abort var årsag til brud
Derfor kan det være sværere at finde ud af, hvad man skal stemme. Her foreslår Jessica, at man som minimum tager en test på nettet – det kunne eksempelvis være denne. Og også Luna har et tip til, hvordan man bliver afklaret med sit kryds.
– For at finde ud af, hvad man skal stemme, synes jeg det er vigtigst først at vide, om man er for eller imod EU. Derfra kan man finde de partier, der er enige i ens tankegang, og så er det ellers bare at læse om dem, forklarer Luna, der selv er imod EU og derfor stemmer på Folkebevægelsen mod EU.
LÆS OGSÅ: Realitybabe støtter Stram Kurs
LÆS OGSÅ: Efter voldeligt forhold: Nu har reality-babe fundet ny kæreste

Fakta om Europa-Parlamentsvalget

Søndag d. 26. maj afholdes der valg til Europa-Parlamentet. Alle stemmeberretigede har fået et valgkort tilsendt med posten, og her på står skrevet, hvor man skal møde op mellem klokken 09.00 og 20.00 for at afgive sin stemme.
Der kan vælges mellem partierne – eller eventuelt en specifik kandidat fra følgende partier:  Socialdemokratiet (A), Radikale Venstre (B), Konservativ Folkeparti (C), SF (F), Liberal Alliance (I), Folkebevægelsen mod EU (N), Dansk Folkeparti (O), Venstre (V), Enhedslisten (Ø) eller Alternativet (Å).
Som resultat af stemmerne findes de 14 kandidater, danskerne bedst mener repræsenterer Danmark i Europa-Parlamentet – helt præcist 13 kandidater plus én “bænkevarmer”, der skal stå klar til at træde til, når Danmark får et ekstra mandat på grund af Brexit, hvor Storbritannien efterlader sine pladser i Parlamentet.

LÆS OGSÅ: Ung mor gennemfører sit første maraton: Jeg kastede op fem gange
LÆS OGSÅ: WOW! Sigmund stillede stort krav for ‘Divaer i junglen’-deltagelse