Reality-babe smed 77 kilo og fik en spiseforstyrrelse

Da hun mødte sin mand havde hun en spiseforstyrrelse.

Af Louise Vilsbøl - 7. oktober 2021 kl. 15:06

Selvom lykken i den grad tilsmiler Maria Kronholm, som i august blev gift med Michael Sommer, der blev landskendt som “Skatter” i ‘Gift ved første blik’, så har det ikke altid været sådan. Inden hun mødte Michael, var hun havnet i et sort hul.

Noget af historien har hun fortalt i tv-dokumentaren ‘Fanget i et farligt forhold’, men hvad forholdet og tiden med fysisk og psykisk vold egentlig gjorde ved hende og hendes krop, fortæller hun nu. Hun har delt et billede af sig selv som overvægtig og et af sig selv nu, hvor hun vejer 52 kilo på Instagram, og uddyber overfor Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Her er Geggos nye tv-program

– Jeg må indrømme, det har været noget af en rejse. Jeg har været helt oppe på 120 kilo. Jeg havde det ikke godt og overspiste, i perioden fra jeg var 17-23,5 år cirka. Jeg tabte mig via kostomlægning og et ret simpelt dagligt program. Jeg gik i gang kort inden, jeg åbnede min butik i 2018, men mødte jo samme år min ekskæreste, og han gav mig en voldsom spiseforstyrrelse, hvor jeg røg helt ned på 43 kilo i en periode, fortæller hun og fortsætter:

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Karsten fortæller, at han snart skal dø.

– Min eks fortalte mig, at hvis ikke han fik godt med kost, så ødelagde det hans “kemi hjernen”, og det ville jo ende med, at han så udsatte mig for ting, og man kunne ikke bare handle ind, så der skulle altid tænkes mange dage frem. Og yderligere havde han behov for, at jeg lignede en “lille pige” så meget som muligt. Uden former og så afpillet ud. Det var utrolig sygt, og selvfølgelig først noget der kom frem undervejs i forholdet.

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler taler ud om misbrug

Michael reddede hende

Maria har også beskrevet vægttabsrejsen og hele forholdet i sin bog ‘Han tog mit liv’, som udkom tidligere på året. Og hun er ikke i tvivl om, at mødet med hendes mand, Michael, blev hendes redning.

– Da jeg mødte Michael, var jeg utrolig undervægtig og spiste ikke. Så Michael lærte mig at træne, holde min krop sund og lavede morgenmad til mig. Han greb mig lidt på alle måder, må man sige. I dag kæmper jeg stadig lidt og føler mig faktisk hurtigt som “den tykke pige”, hvis jeg tager blot 1-2 kg på efter nogle aftener med for god mad, fortæller hun og fastslår, at hun stadig arbejder med det.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa flygter fra kommunen efter sag om tvangsfjernelse

Heldigvis elsker Michael, som er uddannet kostvejleder og træner, hendes krop uanset, om der er et kilo mere eller mindre. For ham er det bare vigtigt, at hun har det godt og får spist sin mad og passet på sig selv.

Se billeder af Maria fra før og efter vægttabet på billederne herunder, hvor hun vejer henholdsvis 120, 90 og 52 kilo.

Sådan så Maria ud, da hun var størst og vejede 120 kilo.

 

Maria vejede 90 kilo til venstre og vejer nu 52 som på billedet til højre.