Rasende ung mor: De afviste mit handicappede barn

Det var i badelandet Lalandia, familie blev afvist i en restaurant.

Af Anna Løwe - 7. juli 2021 kl. 18:58

Det skulle være en hyggelig afslutning på en ellers perfekt dag. Men sådan blev det ikke for Sandra Leonhard Sommer og familien, der i disse dage hygger sig i badelandet Lalandia, hvor de er blevet mødt af forstående og hjælpsomme medarbejdere.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Vild med dans’-stjerne efterlyst af politiet

Lige indtil de tirsdag aften besøgte en af badelandets restauranter, hvor de ikke kunne få lov til at komme ind.

– I dag har en dejlig dag i Lalandia. Vi har hygget os i vandland, som så mange andre børnefamilier. Vi er så glade for at være på ophold netop her med så mange forstående medarbejdere. Merle får lov til at tage sin specialklapvogn med ind i vandland, og vi får vasket hjulene, inden vi kører ind i omklædningen, indleder Sandra sit opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: ENDELIG TILBAGE: Flere par tester deres forhold i ‘Singletown’

Det lyder jo alt sammen godt, men da det bliver aften, ændrer det sig. Sandra fortæller:

– Desværre oplevede vi her til aften, at en restaurant nægtede os adgang på grund af Merles stol. Det var ikke tilladt at have barnevogne med ind, men da det jo er Merles transportmiddel på grund af hendes handicap, er det en anden sag! (Det synes vi og alle andre vi har mødt igennem tiden). Vi prøvede at fortælle, at Merle var handicappet, og at den agerer kørestol for hende. Men helt koldt lavede de ingen undtagelser. Jeg er rasende, ked af det og sur over den forskelsbehandling… Jeg vil derfor klage over denne restaurant!

LÆS OGSÅ: CHOK: Finaleugen tager en uventet drejning

Ulovlig forskelsbehandling

Og ifølge lovgivning kan Sandra muligvis godt få noget ud af at klage. Det har hun også helt selv styr på:

– Den 1. juli 2018 trådte en ny lov i kraft, der forbyder forskelsbehandling på grund af handicap uden for arbejdsmarkedet, skriver hun og fortsætter:

– Den nye lov gælder for al offentlig og privat virksomhed. Loven gælder forhold, der har fundet sted fra den 1. juli 2018 og frem. Forskelsbehandlingsloven, der forbyder forskelsbehandling på grund af handicap inden for arbejdsmarkedet, finder fortsat anvendelse.

LÆS OGSÅ: Kun en brøkdel vises på tv: Jaffer afslører nye detaljer om daten

Se opslaget nedenfor:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ♡Sandra ♡ (@sandras_verden)