QUIZ: Den store ‘X Factor’-quiz

Test din viden om sangkonkurrencen her!

Af Lykke Buhl - 10. marts 2021 kl. 15:12

‘X Factor’ er i fuld gang og har kronede dage. Men hvor godt har du egentligt styr på den populære sangkonkurrence?

Quiz med og find ud af det – alle svarene kan du se i bunden af artiklen.

Tag ‘X Factor’-quizzen her!

LÆS OGSÅ: Her er alle ‘X Factor’-skandalerne


1. Hvilken Signe har IKKE været vært på ‘X Factor’?

Signe Molde, Signe Muusmann eller Signe Lindkvist – hvem har IKKE været ‘X Factor’-vært? (Fotos: Bo Nymann)

Hvem har IKKE været vært?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: Paradiso og ‘X Factor’-stjerne er gået hver til sit


2. Hvornår skiftede ‘X Factor’ kanal fra DR1 til TV2?

Kristian Kjærlund ved ‘X Factor’-finalen (Foto: Niels Henrik Dam)

Hvornår kom den første 'X Factor'-sæson på TV2?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer indkaldt af statsministeren


3. Hvem har IKKE været dommer?

Chief 1, Anne Linnet eller Soulshock – hvem har IKKE været ‘X Factor’-dommer? (Fotos: Henrik R. Petersen, Anthon Unger og Bo Nymann)

Hvem har IKKE været dommer?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-vindernes nedtur: Droppet af pladeselskabet


4. Hvorfor udgik gruppen Nicoline Simone & Jean Michel fra ‘X Factor’ i 2012?

Nicoline Simone & Jean Michel til første liveshow i ‘X Factor’ 2012 (Foto: Lars E. Andreasen)

Hvorfor udgik Nicoline Simone & Jean Michel fra 'X Factor' i 2012?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

TAG QUIZZEN: Den store ‘Vild med dans’-quiz


5. Hvor gammel skal man være, før man må deltage i ‘X Factor’?

Live Køhl Vogel deltog i ‘X Factor’ i 2019, og hun er blandt programmets yngste deltagere nogensinde. Men er der en aldersgrænse? (Foto: Henrik R. Petersen)

Hvor gammel skal man være, før man må deltage i 'X Factor'?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: Luksus fra luften: Se danske tv-stjerners vilde hjem


6. Hvem har IKKE vundet ‘X Factor’?

Chresten, Embrace eller Citybois – hvem vandt ikke deres sæson af ‘X Factor’? (Fotos: Lars E. Andreasen, DR og Anthon Unger)

Hvem vandt IKKE 'X Factor'?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-babe scorer kendt musiker


7. Vært Sofie Linde er to gange blevet erstattet af en barselsvikar i ‘X Factor’. Hvem var det, da hun blev mor første gang?

Joakim Ingversen og Sofie Linde kender vi begge for deres værtsroller på tv. Parret, der i dag er gift og har døtrene Trine og Søs sammen, havde været venner i flere år, før en våd bytur fik dem til at slå øjnene op for hinanden (Foto: Janus Nielsen).

Hvem var barselsvikar for Sofie Linde til liveshows i 2018?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: Christopher: Jeg var tæt på at stille op til ‘X Factor’

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-stjerne taler ud: Ville tage mit eget liv


Se svarene her!

1. Signe Lindkvist

I tredje sæson af ‘X Factor’ holdte værten Lise Rønne en pause, og her kom radio- og tv-vært Signe Muusmann ind som erstatning. Året efter var Lise Rønne tilbage, men da hun endegyldigt stoppede efter i alt fire sæsoner, blev tv-vært Signe Molde den nye vært i sjette sæson, før Eva Harlou overtog tjansen året efter. Tv-vært og skuespiller Signe Lindkvist har vi dog stadig til gode at se i front for ‘X Factor’.

2. 2019

Den 11. sæson af ‘X Factor’ i 2018 var den sidste på DR1, for i 2019 tog TV2 over, da de købte formatet, som DR ikke længere ville bruge. I 2021 sender TV2 derfor deres tredje sæson af ‘X Factor’, som samlet set er den 14. sæson på dansk tv.

3. Chief 1

I 2010 var der pludselig ingen Blachman i ‘X Factor’. I stedet blev han i den tredje sæson erstattet af produceren Carsten Højer Schack, bedst kendt som Soulshock. Året efter vendte Blachman dog tilbage i dommerstolen og har ikke forladt den siden. I 2013 delte han for første gang dommerbordet med to kvinder, det var nemlig Anne Linnet og  Ida Corr, der begge var med for en stund i sjette sæson. Produceren Chief 1 med det borgerlige navn Lars Pedersen har man senest set stille op i Melodi Grand Prix 2021 med Thomas Buttenschøn, men ‘X Factor’ har han aldrig været dommer i.

4. Nicoline Simones ekskæreste havde været truende, hvilket fik Jean Michel til at trække sig

Få timer før femte liveshow i 2012, valgte Jean Michel at trække sig fra ‘X Factor’ og dermed udgik duoen Nicoline Simone & Jean Michel. Årsagen var personlig, blev der blot sagt, men til efteråret kom den virkelige grund frem. Her blev Nicoline Simone tiltalt i en stor narkosag, som hendes ekskæreste også var involveret i. I den forbindelse kom det frem, at den ældre ekskæreste tilsyneladende havde opsøgt Nicoline Simone med trusler i den lejlighed, hun under ‘X Factor’ delte med Jean Michel. Det gjorde Jean Michel utryg, og derfor trak han sig.

5. 15 år

Man skal være fyldt 15 år, inden premieren på ‘X Factor’ bliver sendt på tv, før man må stille op og deltage i programmet.

6. Citybois

Ida Corr kom, så og sejrede, da hun endte med at vinde sin eneste ‘X Factor’-sæson tilbage i 2013 med deltageren Chresten Falck Damborg. I 2016 var det Remee, der vandt med gruppen Embrace, der bestod af søstrene Anilde og Azilda Kaputo, som i dag går under deres efternavn Kaputo. Blachmanns Citybois blev hylende populære, efter de deltog i ‘X Factor’ 2015, men i programmet nåede de kun til semifinalen.

7. Joakim Ingversen

To gange har den populære ‘X Factor’-vært Sofie Linde måtte erstattes af en barselsvikar til liveshows, fordi hun var under lykkelige omstændigheder med sine to døtre Trine og Søs. I år 2021 skulle barselsvikaren have været komiker og tv-vært Melvin Kakooza, men grundet en godartet hjernetumor, blev det i sidste øjeblik et gensyn til Lise Rønne, der nu svinger taktstokken til liveshows. Første gang Sofie Linde gik på barsel under ‘X Factor’ var det dog hendes egen mand og døtrenes far, Joakim Ingversen, der overtog værtsrollen til liveshows i 2018. Han kom blandt andet med erfaringen fra DR Ultras pauseunderholdning til ‘X Factor’, kaldet ‘Ultra Factor’.