'Fristet' er TV3s bidrag til almen dannelse

Tiltrods for de knap så prangende seertal, så er programredaktør Jesper Kynde ikke i tvivl. 'Fristet' er relevant TV, der stiller unge mennesker over for større dilemmaer, end hverdagen er i stand til.

Den anden sæson af ’Fristet’ har set dagslyset i to uger. Men det er ikke alle seere, der har fået øjnene op for programmet, der lader de unge deltagere lokke med fristelser og vilde moralske udfordringer. De første reaktioner på den nye sæson har været hårde, og måske kunne noget tyde på, at konceptet er gået over stregen, seerne har i hvert fald svigtet – men er udfordringerne blevet for vilde? TV3’s programredaktør, Jesper Kynde, er af en anden overbevisning.

- Jeg tror, at seerne lige skal vænne sig til TV3 igen. Vi har haft en sommerpause, hvor det er andre kanaler, der har domineret i forbindelse med forskellige sportsbegivenheder.

Han understreger dog, at det har taget lidt længere tid end forventet at komme i gang igen.

Godt, relevant og interessant!

Selvom kun 99.000 så premiereafsnittet af Fristet, så får det ikke Jesper Kynde til at tvivle på konceptet.

- Det er godt, interessant og relevant TV. Vi får unge mennesker til at tænke over større dilemmaer.

Han uddyber, at unge i dag ser TV3, men ikke DR2, ligesom de hverken læser aviser eller hører P1. Derfor er Fristet TV3's bidrag til dannelsen af den danske ungdom - og det er et koncept med kvaliteterne i orden.

- Jeg har stor tiltro til programmet, så det skal nok komme. Det er et velfungerende program ned nogle gode udviklingshistorier, slår programredaktøren fast overfor Realityportalen.dk.

Megen kritik

Allerede inden premiereafsnit rullede over skærmen, var der ikke det medie, der ikke havde skrevet om den kommende sæson af Fristet. Aflivning af en kalv og hundehvalp fik mildest talt befolkningen op i det røde felt. Jesper Kynde ved ikke, om det kan have haft indflydelse på seertallet.

LÆS OGSÅ: Programchef: Dødstrusler er uacceptabelt

- Det kan ikke udelukkes, men så tror jeg også, at det har lokket andre til. Det er svært at svare på, da det kun er teorier, så der er intet klart billede på det, lyder det funderende.

Han understreger, at der har været en del, som fra start har været meget kritiske i deres afstandstagen, men det er uklart, om det har smittet af på det samlede billede.

'De unge mødre' er stærkt afprøvet

'De unge mødre' er uden tvivl et populært program blandt seerne, hvilket seertallene tydeligt afspejler. Tirsdag sidste uge så hele 167.000 De unge mødre - til sammenligning havde 'Fristet' et seergennemsnit på 94.000. At et program, som 'De unge mødre' har stor succes, undrer ikke Jesper Kynde.

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre' slår alle realityprogrammer

- 'De unge mødre' er et stærkt afprøvet programformat. De har trofaste seere, og så er det et godt program, siger han.

Et andet program, som ligeledes havde premiere, i Fristets premiereuge, var kanal 5's satsning, 'Kongerne af Rømø'. Igen kommer Kongernes højere seertal ikke bag på programredaktøren.

- Kongerne kommer kun en gang i ugen. Det er altid sværere at få folk til at se programmer, der kører over flere dage, forklarer han overfor Realityportalen.dk.

'Ikke mere debat'

Formålet med et program som Fristet er, ifølge Jesper Kynde, at finde deltagernes grænser sammen med seerne.

- Målet er ikke at vise, at deltagerne har grænser, for det har de. Målet er at finde dem.

Derudover er det selvfølgelig et mål, at programmet skal være debatskabende. Og det har det uden tvivl været. Folk har raset på Facebook og deltagerne oplever chikane og dødstrusler. Faktisk har debatten været lige i overkanten.

LÆS OGSÅ: Seerne raser over 'Fristet'

- Der skulle ikke have været mere debat. Det havde vi absolut ikke ønsket, slår Jesper Kynde fast over for Realityportalen.dk.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.