SE VIDEOEN: Marie på smagseventyr

Prinsessen fra Paris tog for sig af drikkevarerne ved ‘Madens Folkemøde’ på Engestofte Gods i Maribo

Af Kenth G. Madsen - 2. oktober 2021 kl. 9:55

Prinsesse Marie var i perlende humør, da hun forrige lørdag besøgte ‘Madens Folkemøde’ på Engestofte Gods i Maribo. Her tog hun med kyshånd imod tilbuddene om smagsprøver af specialiteter og delikatesser – for eksempel lækkert bagværk, saft og flere glas danskproduceret vin og bobler i de forskellige boder, hvor der var kræset for sagerne. Smagsoplevelserne i madmekkaet så ud til at bekomme prinsessen vel.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree: Jeg er ved at dø

– Det er fantastisk at samle så mange kokke, producenter og madglade, så vi kan tale og spise sammen for at blive klogere på den mad, vi køber. Vejret er dejligt, og jeg håber, at mange nyder dagen ligesom jeg, sagde 45-årige Prinsesse Marie til HER&NU.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Prinsessen uddelte De Samvirkende Købmænds hæderspris ‘Stræberen’ for en særlig indsats i kampen mod madspild. Hun videregav faktisk prisen, da hun sidste år modtog trofæet som tak for hendes store indsats på området.

LÆS OGSÅ: Frygter for dronningen: Pas på, Margrethe

– At undgå madspild er noget, vi alle kan bidrage personligt til i klimakampen, lød det fra prinsessen i talen.

Og man kunne godt se, at Marie hyggede sig på de danske breddegrader langt fra hjemmet i Paris, hvor hendes mand, Prins Joachim, bestrider jobbet som forsvarsattaché i Den Danske Ambassade nær Triumfbuen. I den seneste tid har hun deltaget i en lang række officielle arrangementer, og det ser ud til at fortsætte trods afstanden mellem landene.

LÆS OGSÅ: Mary bekymret for de unge: De har det svært

– Jamen, det er dejligt at være tilbage i Danmark. Jeg synes, det går fint med at kombinere begge dele. Det er altid en fornøjelse at være her, sagde Marie med et smil.

Læs mere om