Prinsesse Marie: Jeg er stolt af Danmark

Julen passer perfekt sammen med den danske nationalsport, der er “Hygge”, lød det fra prinsesse Marie, da hun i sidste uge besøgte hjembyen Paris.

Af Katrina Rosendal - 25. november 2017 kl. 11:55

Der var ikke nogen tvivl om, at prinsesse Marie nød at være på besøg i sin hjemby Paris i sidste uge, hvor hun til sin store begejstring fik lov at tænde det eksklusive stormagasin BHV’s danske juleudstilling.
– Jeg er meget stolt over, at et stormagasin som BHV har valgt den danske jul som tema i år. Det er en lang julekampagne, og det er godt, at der bliver promoveret mere en 30 danske virksomheder i forbindelse med den. Det er rigtig godt for Danmark, og jeg er meget glad og stolt, lød det fra prinsessen.
Marie, der er mor til prins Henrik, 8, og prinsesse Athena, 5, lagde da heller ikke skjul på, at de holder meget af julen i den royale familie.
– Ligesom for alle andre familier så betyder julen rigtig meget for os. Især i Danmark har man en helt særlig måde at fejre jul på. Det er ikke kun den 24. december, det er en hel måned, hvor man pynter sit hjem, der er fantastiske juledekorationer, og det er simpelthen bare noget helt særligt, fortalte prinsesse Marie, der endnu ikke vil ud med, hvor familiens jul i år skal holdes. Det er mere end ni år siden, at prinsessen giftede sig med prins Joachim og dermed opgav sit franske statsborgerskab til fordel for et dansk, så derfor har hun selvfølgelig godt styr på både de franske og danske juletraditioner.
LÆS OGSÅ: Mary om Frederik: Han er en blød far
– Den største forskel er nok, at man ikke rigtig synger i Frankrig, og man danser heller ikke omkring juletræet. Maden er også lidt anderledes, og børn åbner gaver den 25. december om morgenen, så julemanden kan nå at komme og aflevere gaverne. Men vi har selvfølgelig også mange fælles ting omkring julen, forklarede den 41-årige prinsesse, der sagtens kan forstå, at franskmændene er fascineret af den danske jul. Udover de tusindevis af franskmænd, der havde taget plads foran stormagasinet, var også prinsessens franske familie mødt op for at overvære deres royale familiemedlem tænde julelysene ud til den prominente gade Rue de Rivoli.
– Det er så dejligt at være her. Det er dejligt at få lov at være med til at samle Frankrig og Danmark omkring en fantastisk tradition, lød det fra den hjertevarme prinsesse.

Her tænder prinsesse Marie juleudstillingen (Foto: Niels Henrik Dam)


LÆS OGSÅ: Prins Joachim om sin far: Han har det godt
LÆS OGSÅ: Knas i forholdet mellem kronprins Frederik og prins Joachim
LÆS OGSÅ: Kongehusekspert: Nu kan dronningen abdicere