Prinsesse Marie går i Dianas farlige fodspor

I fremtiden får Prinsesse Marie måske brug for mere end bare solcreme som beskyttelsesdragt på sine rejser som protektor.

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011 har prinsesse Marie allerede besøgt problemfyldte områder i Cambodja og Etiopien. Men nu tyder meget på, at der kan vente direkte sprængfarlige områder forude. Velgørenhedsorganisationen har netop offentliggjort, at de i år vil sætte fokus på minerydningsarbejdet i verden – og dette arbejde har den royale protektor givet tilsagn om at bakke op om.

LÆS OGSÅ: Modeekspert slår fast: Mary overstråler Marie

Hermed går prinsesse Marie i afdøde prinsesse Dianas fodspor. Den meget afholdte, britiske prinsesse foretog tilbage i 1997 et kontroversielt besøg i Angola for at støtte HALO Trust, som står bag kampen mod landminer. Dengang blev Diana, på grund af sin aktive deltagelse i kampen mod landminer, beskyldt for at blande sig i politik – noget som dog aldrig afholdt prinsessen fra at følge sit hjerte.

På samme måde er det ofte tydeligt, at prinsesse Marie følger sit hjerte og ikke mindst sine hjertesager. Ligesom Diana møder hun børn og voksne i øjenhøjde og med et hjerteligt smil, både i Danmark og i verdens brændpunkter. Dermed er der heller ingen tvivl om, at prinsesse Marie – hvis hun med Folkekirkens Nødhjælp får mulighed for at besøge de områder, hvor der arbejdes med miner og krigsefterladenskaber – vil gå til sagen med samme engagement, som man så hos Diana.

LÆS OGSÅ: Loyal kronprinsesse Mary står ved sin skandale-veninde

Derfor understreger Folkekirkens Nødhjælp da også stor glæde over, at prinsesse Marie i år ønsker at hjælpe med at skabe opmærksomhed på arbejdet.

– H.K.H. Prinsesse Marie er en inspirerende person for rigtig mange mennesker. Derfor har det også stor betydning for verdens mineofre, at prinsessen støtter vores arbejde med at gøre verden mere sikker for børn og voksne, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Folkekirkens Nødhjælp rydder miner og anden ikke-eksploderet ammunition i DR Congo, Libanon, Libyen og Sydsudan. Derudover undervises der i flere lande, ligesom der ydes hjælp til ofre med blandt andet proteser og jobtræning.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim: Vi tackler sorgen hver for sig