Prinsesse Benediktes nostalgiske dag: Rørende minder - Her & Nu

Prinsesse Benediktes nostalgiske dag: Rørende minder

Man kunne tydeligt se, at prinsesse Benedikte, 76, blev meget berørt, da hun i torsdags besøgte udstillingen ‘Dronningens Ansigter’ på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Af Nikolaj Vraa - 4. oktober 2020 kl. 11:52

Udover dronning Margrethes portrætter og kjoler kunne prinsesse Benedikte også se genstande fra sin barndom og malerier af sine forældre, Frederik 9. og dronning Ingrid.

Da prinsesse Benedikte nåede frem til den skærm, der viste hvordan statsminister Jens Otto Krag fra balkonen på Christiansborg 15. januar 1972 udråbte hendes storesøster til dronning, blev der sagt pænt tak for i dag til de inviterede medier.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss ulykkelig: Snydt for formue

Prinsesse Benedikte tog sig god tid til at se udstillingen, der er lavet i anledning af 80-års fødselsdagen og rummer effekter fra hele dronning Margrethes liv (Foto: Anthon Unger)

Prinsessen, der også afviste at kommentere udstillingen og tage spørgsmål, skulle her alene se Krag komme med udråbelsen og meddelelsen om hendes far, der var sovet ind om aftenen: ”Kong Frederik IX er død! Længe leve hendes majestæt dronning Margrethe II”.

På den private del af besøget besøgte Benedikte også fotoudstillingen om dronningen i Prinsessefløjen og en særlig udstilling af duge i Englesalen. Dugene er udført af adelskvinder i 1600- og 1700-tallet og af bevaringshensyn udstilles de kun i kort tid.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager skjuler sin spilafhængighed for kæresten

LÆS OGSÅ: Landmand Claus droppede Ea: Hun var latterlig